CUMHURİYET MEYDANINDA 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KASTAMONU’DA ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜNÜN 83. YILDÖNÜMÜ KAPSAMINDA ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

CUMHURİYET MEYDANINDA  10 KASIM  ATATÜRK’Ü ANMA  PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
11.11.2021

Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümü kapsamında “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” gerçekleştirildi. Programa; Garnizon Komutanlığı, Kastamonu Belediye Başkanı  Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal,  Valilik temsilcileri, kurum amirleri, öğretmen, öğrenciler ve halk katıldı. Cumhuriyet Meydan’ında bulunan Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtına Çelenk konulmasıyla başlayan programda, saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanında Çelenk bırakılmasının ardından Halk Eğitim Merkezi  Konferans Salonu’nda günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Düzenlenen programda Abdurrahmanpaşa Lisesi öğrencileri ve  öğretmenleri “Atatürk’e Son Mektup” ve “Atatürk’ü Duymak” adlı şiirleri okuduktan sonra, Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi. Anma programı zeybek oyunu gösterisinin ardından sona erdi.