Kastamonu’da Bir İlk: “Bilim Kafe” Etkinlikleri Başladı

Kastamonu Üniversitesi’nde bilimsel düşünceyi toplumla buluşturmayı hedefleyen “Bilim Kafe” etkinlikleri başladı.

Kastamonu’da Bir İlk: “Bilim Kafe” Etkinlikleri Başladı
17.07.2025
439
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi’nde bilimsel düşünceyi toplumla buluşturmayı hedefleyen “Bilim Kafe” etkinlikleri başladı.

Kastamonu Üniversitesi tarafından Yükseköğretim Kurulu ve Bilim İletişim Ofisi koordinasyonunda düzenlenen akademik bilgi birikimini toplumla buluşturmayı amaçlayan Bilim Kafe etkinlikleri, Kastamonu Üniversitesi Yaşayan Müze ve Şehir Arşivi’nde gerçekleştirildi. Bilim İletişimi Ofisi tarafından hayata geçirilen programın ilk konuğu, “Bir Fikir Dünyayı Değiştirir” başlıklı konuşmasıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin oldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kastamonu Üniversitesi Basın Yayın Müşaviri Doç. Dr. Selver Mertoğlu, üniversitelerin yalnızca bilgi üreten kurumlar değil, aynı zamanda bu bilgiyi toplumla paylaşan önemli merkezler olduğunu belirterek üniversitelerin bünyesinde kurulan Bilim İletişimi Ofislerinin, bilimsel bilgiyi halkla buluşturma hedefiyle faaliyet gösterdiğini ifade etti. Doç. Dr. Mertoğlu, “Kastamonu Üniversitesi olarak bilimsel birikimimizi sadece akademik çevrelerle değil, toplumla, gençlerle ve tüm paydaşlarımızla paylaşmayı sorumluluk olarak görüyoruz.” dedi.

Doç. Dr. Erol Tekin, girişimcilik kavramının sadece ekonomik yönüyle değil, aynı zamanda sosyolojik, psikolojik ve teknolojik boyutlarıyla da ele alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Söyleşide girişimcilik kavramını çok boyutlu bir perspektifle ele alan Doç. Dr. Erol Tekin, bu alandaki yaklaşımların yalnızca ekonomik temellere indirgenmemesi gerektiğini ifade etti. Girişimciliğin, toplumsal ihtiyaçlardan beslenerek hem bilimsel hem de ekonomik gelişmelere zemin hazırladığını belirten Doç. Dr. Tekin, bir fikrin dünyayı değiştirebilecek güce sahip olabileceğine dikkat çekti. Ancak bu yolculukta sermayenin tek başına yeterli olmadığını vurgulayan Doç. Dr. Tekin, sürdürülebilirlik, rekabet gücü ve kaynakların etkin kullanımı gibi unsurların girişimcilik sürecinin temel yapı taşlarını oluşturduğunu dile getirdi.

Etkinlikte Türkiye’nin girişimcilik açısından sahip olduğu potansiyele de değinildi. Doç. Dr. Erol Tekin, ülkenin doğal, insan ve sermaye kaynakları bakımından önemli bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek bu kaynakların bilinçli ve etkin kullanımıyla toplumsal faydanın artırılabileceğini ifade etti. Başarılı girişimlerin, yalnızca iyi bir fikirden değil, aynı zamanda müşteri beklentilerini ve psikolojisini doğru analiz edebilen, zamanı ve ortamı doğru okuyabilen bireyler tarafından hayata geçirildiğini söyledi.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği ”Bilim Kafe” etkinliğinde katılımcılar da sürece interaktif olarak dâhil oldu. Bilimsel üretimin toplumsal faydaya dönüştürülmesinin öneminin altı çizilen söyleşi sonunda, Kastamonu Üniversitesi Basın Yayın Müşaviri Doç. Dr. Selver Mertoğlu tarafından Doç. Dr. Erol Tekin’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Bilim Kafe etkinliği önümüzdeki günlerde farklı konu ve konuklarla devam etmesi planlanıyor.

Haber/ Fotoğraf: Tuğçe Karafakıoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.