Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi
20.03.2024
159
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen Çanakkale ve Kahramanlar isimli panel Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Serhat Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar başta olmak üzere akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Mehmet Kıldıroğlu’nun yaptığı panele Prof. Dr. Ercan Çelebi ve Doç. Dr. Tuba Dalar konuk oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda Prof. Dr. Ercan Çelebi “Çanakkale’de Kastamonulu Şehitler” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Çelebi, “Çanakkale’yi nasıl ifade ederim? Kelimeler, cümleler ifade etmekten aciz kalır diye düşünüyorum. Çanakkale bizim için bir destandır.” ifadelerinde bulundu. Şehit olan askerlerin kayıtlarından söz eden Çelebi, Kastamonu’nun 2425 şehit ile 4. sırada yer aldığını vurguladı.

Hemen ardından söz alan Doç. Dr. Tuba Dalar “Edebiyatımızda Çanakkale Savaşları” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Dalar, Çanakkale üzerine birçok anlatı olduğunu belirterek “İnsanın hayattaki en büyük ihtiyacı zannımca sevgi değil, anlamak, anlatabilmek ve muhatabı tarafından anlaşabilmektir.” ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Dalar, Çanakkale Savaşları’nı anlatan eserlerden söz ederek edebi eserlerin dün ile bugünü birbirine bağlayan bir köprü olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Çanakkale Kasidesi dinletildi. Program katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edilmesi ile son buldu.

Haber/Fotoğraf: Zehra Aleyna ÜNLÜ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.