Kastamonu Şeker Fabrikası’na Teknik Gezi Düzenlendi

Kastamonu Şeker Fabrikası’na Teknik Gezi Düzenlendi
16.01.2020
1.572
A+
A-

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümü “Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler” dersi kapsamında, ders sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Senem YETGİN’in gözetiminde, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Kastamonu Şeker Fabrikası’na 18 Aralık 2019 tarihinde teknik gezi düzenlendi.

Öğrencilere gezinin amacı dahilinde; yıkama, kıyma, difuzyon, şerbet eldesi- özütleme (ektraksiyon), temizleme (kireç sütü ile-mikrobiyal yük açısından), karbonatlama, filtrasyon, vakumlu buharlaştırma (şerbetin koyulaştırılması-tephirler-pişirim), kristalizasyon (maya verme ve tane tutturma), fiziksel ayırma (santrifüj), buhar ile yıkama, kurutma ve ambalajlama süreçleri anlatıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.