5 Çiçek 1 Böcek, Köy Okulunda

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İlknur Kılınç’ın verdiği Sosyal Sorumluluk Kampanyaları dersi kapsamında “5 Çiçek 1 Böcek” grubu, geri dönüşüme destek sağlayarak köy okullarına yardım kampanyası başlattı.

5 Çiçek 1 Böcek, Köy Okulunda
02.01.2023
635
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Mete Bozdoğan, Ayşenur Yılmaz, Nejla Tutuş, Elif Şahin, Zeynep Kaçarlar ve Yağmur Karaca’nın oluşturduğu “5 Çiçek 1 Böcek” grubu, Dr. Öğr. Üyesi İlknur Kılınç’ın yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Kampanyaları dersi kapsamında bir proje başlattı.

Projede, sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) görüşülerek ilk adım atıldı. Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ve Yeşil Vatan paydaşlığında yürütülen proje, sponsor görüşmeleriyle devam etti.


“Geri Dönüşüme Destek Geleceğe Destektir” sloganıyla yola çıkan grup dönüştürülebilir atık materyallerin toplanılması için afişler asıp fakülte sorumluları ile görüştü. Geri dönüşüm atıklarından elde edilen gelir ve toplanan bağışlardan belirli bir bütçe çıkaran 5 Çicek 1 Böcek, yapılan sponsor görüşmeleriyle Kastamonu Truva Kitap Cafe sahibi Ahmet Urgancı’nın indirim desteğiyle köy okulu öğrencilerinin kırtasiye ürünleri gibi birçok eksiklerini tamamladı.


Proje Yürütücüleri, Genç TEMA Topluluğu Başkanı Fatih Ardıç, Yeşil Vatan Topluluğu Başkanı Ayşe Başak ve gönüllü olarak projeye katılan diğer öğrenciler, 36 öğrencisi olan Kastamonu- İhsangazi Kanlıgöl İlköğretim Okulu’na gittiler. Genç gönüllüler, köy okulu öğrencileri tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.


İlk olarak Fatih Ardıç, tarafından geri dönüşüm hakkında çocuklara eğitim verildi. Eğitimden hemen sonra palyaçolar çocukları eğlendirip dans ettirdiler. Eğlence; yüz boyama, kukla gösterisi, patiska kumaş üzerine el baskısı yapma, ritim çubuklarıyla şarkı söyleme ile devam etti. Daha sonra Kastamonu Pasaport Pizza sahibi Murat Sancaktaroğlu’nun ücret talep etmeden öğrencilere getirdiği pizzalar ikram edildi. Müzisyen Fehmi Köksöz ise şarkılarıyla öğrencilere keyifli anlar yaşattı. Öğrenciler müzikle eğlenirken, Kastamonu Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencilerinin daha önceden hazırladıkları kurabiyeler ve sıcak çikolatalar dağıtıldı.
Etkinliğin sonunda proje yürütücüleri çocuklara balonlar ve paketlenmiş olan kırtasiye ürünlerini hediye etti.
Haber: Ayşenur Yılmaz – Necla Tutuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.