Anadolu Ajansı Muhabiri Bilal Kahyaoğlu, İletişim Fakültesi Öğrencileri İle Buluştu

Anadolu Ajansı Kastamonu Muhabiri Bilal Kahyaoğlu, İletişim Fakültesi öğrencilerine muhabirlik serüvenini anlattı.

Anadolu Ajansı Muhabiri Bilal Kahyaoğlu, İletişim Fakültesi Öğrencileri İle Buluştu
05.01.2024
154
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Selver Mertoğlu’nun Haber Ajansları dersi kapsamında düzenlenen programda, Anadolu Ajansı Kastamonu Muhabiri Bilal Kahyaoğlu, 2015 yılından bu yana serbest muhabirlikle başlayan mesleki serüvenini ve bilgi birikimini İletişim Fakültesi öğrencileriyle paylaştı. 2014 yılında Erciyes Üniversitesi’nden mezun olan Bilal Kahyaoğlu, kariyerine bir yerel gazetede başladığını, 2017 yılında ise Anadolu Ajansı bünyesinde kadrolu muhabir olarak görev aldığını belirtti.

Programda, muhabirlik mesleğinin ne kadar dinamik ve çeşitli olduğunu vurgulayan Kahyaoğlu, haber alma süreçlerini, saha çalışmalarını ve haberin halka ulaştırılma aşamalarını detaylı bir şekilde açıkladı. Haber yazma teknikleri, doğru ve güvenilir haber kaynaklarını değerlendirme, iletişim becerilerini geliştirme konularında öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Programda muhabirlik mesleğinin sadece bilgi toplamakla kalmayıp, aynı zamanda olayların insanlar üzerindeki etkilerini de anlama ve aktarma sorumluluğunu taşıdığını vurgulayan Kahyaoğlu, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketi ve depremin yaşandığı illerden Adıyaman’da muhabirlik yaptığını belirtti. Acil durumlarda hızlı ve doğru haber yapmanın önemini öğrencilere aktardı. Sel felaketi ve deprem gibi doğal afetlerin yaşandığı bölgelerde muhabirlik yapmanın, duygusal ve fiziksel zorlukları beraberinde getirdiğini dile getirdi.

Kahyaoğlu’nun anlatımları arasında, haberlerini nasıl doğru ve tarafsız bir şekilde hazırladığına dair stratejiler de yer aldı. Muhabirlikte doğru bilgiye ulaşmanın önemini vurgulayarak, güvenilir kaynaklardan alınan bilgilerin öneminin altını çizdi.

Haber/Fotoğraf: Samet KARAYALÇIN



 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.