Âşık Veysel Eserleri Dinletisi

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sıtkı Akarsu ve Müzikoloji Bölümü öğrencisi Yunus Ortaç “Âşık Veysel Eserleri Dinletisi” düzenledi.

Âşık Veysel Eserleri Dinletisi
19.01.2023
547
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sıtkı Akarsu ve Müzikoloji Bölümü öğrencisi Yunus Ortaç tarafından “Âşık Veysel Eserleri Dinletisi” düzenlendi. Dinleti Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Programda Âşık Veysel’in, Uzun İnce Bir Yoldayım (Koro), Kara Toprak (Koro), Ben Gidersem Sazım Sen Kal Dünyada (Koro), Anlatamam Derdimi Dertsiz İnsana (Koro), Sen Bir Ceylan Olsan (Solo-Solist: Yunus Ortaç), Beni Hor Görme Gardaşım (Koro), Güzelliğin On Para Etmez (Koro) eserleri dinleyicilere sunuldu.

Koro dizilimi şu şekildeydi: Dilek Kabuloğlu, Emine Ünel, Gizem Kapusızoğlu, İmail Alican, Rümeysa Güneş, Enes Ekinci, Eda Toplu, Ali İbrahim Yaldız, Emrullah Şiran, Güler Işık, Emre Çolak, Umut Kırbaş, Hasan Doğan Kuzucu.” Saz ekibi “Umut Kullukçu (Bağlama), Taner Dönmez (Bağlama), Sezai Torun (Bağlama), Yunus Ortaç (Bağlama), Kahraman Yakup Culha (Sazcüş), Emirhan Uzar (Ritim Saz), Poyraz Cemil Çiçek (Gitar) şeklindeydi. Dinletiye Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Elçin Ergin Talaka, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Haber/ Fotoğraf: Şuheda Aydın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.