Atabeygazi TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’ndan Başarılarla Döndü

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrenci ve akademisyenlerinden oluşan “Şerife Bacı’nın Torunları” takımımız, tasarlayıp ürettikleri elektrikli araç “Atabeygazi” ile Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’ndan başarılarla döndü.

Atabeygazi TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’ndan Başarılarla Döndü
08.09.2021
1.333
A+
A-

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrenci ve akademisyenlerinden oluşan “Şerife Bacı’nın Torunları” takımımız, tasarlayıp ürettikleri elektrikli araç “Atabeygazi” ile Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’ndan başarılarla döndü. TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK tarafından 17. Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları 31 Ağustos – 5 Eylül 2021 tarihleri arasında İzmit Körfez Pistinde gerçekleşti.

227 takımın başvuru yaptığı yarışmada teknik tasarım raporu başarılı kabul edilen 54 takım yarışmaya davet edildi. Davet edilen 54 takımdan teknik kontrolleri başarıyla tamamlayan 24 takım yarışmada yer aldı.İlk 2 yılında 4 ödülle büyük başarılar kazanan Şerife Bacı’nın Torunları takımımız, Atabeygazi ile bu yıl 3. kez katılım gösterdiği Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda 4-5 Eylül 2021 tarihlerinde düzenlenen final etabı sonucunda 7. oldu. Takımımız ayrıca tanıtım ve yaygınlaştırmaya yaptığı katkılar nedeniyle Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü’ne layık görüldü.

Yarışlar esnasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal takımımızı ziyaret etti. Bakan Varank, öğrenci ve akademisyenlerimizi tebrik ederek, başarı dileklerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.