Güzel Sanatlar Galerisi, “Atlarla Gelen” ile Açıldı

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Galerisi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) Dekanı Prof. Erol Yıldır’ın “Atlarla Gelen” isimli kişisel resim sergisi ile açıldı.

Üniversitemiz Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi’nde Güzel Sanatlar Galerisi açıldı. Güzel Sanatlar Galerisi’nin ilk sergisi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) Dekanı Prof. Erol Yıldır’ın “Atlarla Gelen” isimli kişisel resim sergisi oldu. Prof. Erol Yıldır’ın 36 adet eserinin yer aldığı sergi büyük beğeni topladı.  Güzel Sanatlar Galerisi’nin ve serginin açılışına  Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Fahrettin Şenoğlu, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Güzel Sanatlar Galerisi ve “Atlarla Gelen” isimli sergi hakkında şunları söyledi: “Birbirinden değerli eserlerin sergilendiği bu anlamlı sergiyle birlikte Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemizin girişimleriyle sadece Üniversitemize değil Kastamonu’ya hizmet edecek olan çağdaş sanatların sergilenebileceği modern bir sanat galerisinin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Galerinin kurulmasında başta Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Erol Yıldır’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemize ve İlimize hayırlı olsun.”


Açılışta Gazete Kampüs’e konuşan Prof. Erol Yıldır, Güzel Sanatlar Galerisi’nin Üniversitemiz öğrencilerine katkı sağlayacak bir oluşum olduğuna dikkati çekti. Sanatın aşılamayacak bir zirve olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Prof Yıldır, “Sanat hayatımızın içinde. Davranışlarımız, konuşmalarımızın güzelliği, insan ilişkilerimiz de birer sanat. Öğrencilerimiz sergileri takip etsinler, tiyatroya gitsinler, nasıl müzik dinliyorlarsa diğer sanatlara da vakit ayırsınlar.” şeklinde konuştu.


Sergide yer alan eserlerini anlatan Prof. Yıldır, “Her milletin kendine ait kültür kodları vardır. Bizim geleneklerimizin içinde hala yaşayan bir at kültürü var. Bu sanatsal bir imge olarak da birçok Türk sanatçısı tarafından ele alınmıştır” ifadelerini kullandı.


Sergi, 31 Mayıs 2022 tarihine kadar Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Haber/ Fotoğraf: Yasin Özdemir- Enes Özcan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.