Belki De Sensin Topluluğu’ndan Depremzede Çocuklar İçin Etkinlik

Kastamonu Üniversitesi Belki De Sensin Öğrenci Topluluğu 6 Şubat’ta yaşanan depremden etkilenen depremzede çocuklar için Kuzeykent Kampüsü’nde etkinlik düzenledi.

Belki De Sensin Topluluğu’ndan Depremzede Çocuklar İçin Etkinlik
30.04.2024
117
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Belki de Sensin Topluluğu” Kastamonu’da ikamet eden depremzede ailelerin çocukları için etkinlik düzenledi. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Üniversite Genel Sekreteri Şevket Bahçacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapçı ile öğrenciler ve depremzedeler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve topluluğun akademik danışmanı Prof. Dr. Selman Tunay Kamer yaptı. Prof. Dr. Kamer, “Kastamonu misafirperverliğini göstererek deprem bölgesinden gelen ailelere sahip çıktı. Biz de bir nebze de olsa çocuklarımıza moral motivasyon vermek, ailelerin birbiriyle tanışmasını sağlamak amacıyla Rektörlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle etkinlik organize ettik.” dedi. Topluluğun önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Prof. Dr. Kamer, “Öğrenci topluluğumuz üniversitemizin en kalabalık öğrenci topluluklarından biri. 2016 yılından beri ciddi çalışmalar yaptılar. Mümkün olduğunca her ay farklı ilçelerde çalışmalar yapıyorlar. Kök hücre bağışçısı ve iyilik farkındalığı oluşturmak amacıyla kurulmuş bir topluluğuz, bu konuda da çalışmalarımız var.” diye konuştu.

Topluluk üyeleri etkinlikte çocuklarla, futbol, voleybol, ip atlama, yakan top, sandalye kapmaca, balon yarışı gibi oyunlar oynadı. Çocuklar için yüz boyama ve resim yapma gibi etkinliklerin yanı sıra deney atölyeleri de gerçekleştirdi.

Haber-Fotoğraf: İnci Aldemir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.