Bir Yöneticinin Tecrübeleri İle Orman Ürünleri Endüstrisi

Kastamonu Üniversitesi’nde Orman Endüstri ve İnovasyon Topluluğu (OREMİ) ve Orman Fakültesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında ilk konferans gerçekleştirildi.

Bir Yöneticinin Tecrübeleri İle Orman Ürünleri Endüstrisi
26.12.2022
493
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Salonu’nda Orman Endüstri ve İnovasyon Topluluğu (OREMİ) tarafından düzenlenen konferansa, Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi (KEAS) Fabrikalar Direktörü Enüs KOÇ konuk oldu. 

Koç, konuşmasına özgeçmişiyle başladı, devamında, kendi iş tecrübesini, iş bulmadaki süreçleri ve kişisel testlere değindi. Koç, “İlk izlenim çok önemli. Mesela bazı araştırmalara göre ilk izlenimler %55’i sözel olmayan izlenimler. Siz iş görüşmesine gittiğiniz zaman mutlaka ilk izlenimleriniz çok önemli. % 7’si sözel %38’i ise sesten oluşuyor. Yani sizin kendinize olan güveninizle alakalı bir konu.’’ ifadelerini kullandı.

Bill Gates’in “Herkesin bir vizyona sahip olması gerekiyor” sözünü hatırlatan Koç, Türkiye’deki önemli şirketlerin misyonuna ve vizyonuna işaret ederek şu ifadeleri kullandı: “Örneğin Kastamonu Entegre’nin vizyonu; ağaç bazlı panel sektöründe dünyada ilk beş üreticiden biri olmak ve Kastamonu Entegre’yi global marka haline getirmek. Bundan 7-8 sene önceki vizyonumuz buydu ve şu an ilk beşe soktuk Kastamonu’yu. Misyonumuz ağaç bazlı panel sektörü, tüm paydaşların beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak kaliteli, yenilikçi, güvenilir ve çevre dostu ürünler ile konforlu yaşam alanlarına değer katmak…”

Konferansa katılımından dolayı Enüs Koç’a OREMİ Topluluk başkanı Güngör Tabak tarafından plaket takdim edildi, ardından Orman Fakültesi öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çekilerek konferans sona erdi.

Haber: Aslıhan KILIÇ- Melda ERDOĞAN

Fotoğraf: Aslıhan KILIÇ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.