CUMHURİYETTE 100 YILLIK GURUR

Kastamonu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in ilanının 100. yılını coşkuyla kutladı.

CUMHURİYETTE 100 YILLIK GURUR
31.10.2023
283
A+
A-

Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlamalara Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Kastamonu Komando Eğitim Merkezi Komutanı Jandarma Albay Gülhan Kılıç, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü Reşat Asrak, Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve Kastamonu halkı katıldı.

Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajı halka aktarıldı.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Vali Dallı, “Bugün tarihimizden aldığımız güç ile geçmişten geleceğe büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran ile yad ediyorum.” ifadelerini kullandı. Vali Dallı, “Bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve bugün dünyanın en güçlü ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır. Biliyoruz ki vakit, ay yıldızlı bayrağımızın altında tek yürek, tek vücut ve tek millet olma vaktidir. Vakit, akıl ve gönül birliği vaktidir.” şeklinde konuştu.

Programın devamında öğrenciler Cumhuriyet konulu şiirler okudu.

Kutlamalar halk oyunu gösterisi ve jimnastik kulübü öğrencilerinin gösterileri ile devam etti.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü öğrencileri tarafından Atatürk’ün sevdiği müziklerin dinletisi gerçekleştirildi.

Jandarma Arama Kurtarma Ekibinin bayrak gösterisi halka sunuldu.

Programın devamında Kastamonu Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı Gösteri Birliği’nin çeşitli oyunları dikkat çekti. Vali Meftun Dallı’ya bayrak takdim edildi.

Bando eşliğinde tören geçişi yapıldı. Yürüyüşe gaziler, izci grupları, folklor grupları, okullar, spor kulüpleri, Kastamonu Polis Yüksekokulu, Kastamonu Komando Eğitim Merkezi, atlı birlikler, bisiklet, motosiklet, off-road kulüp araçları ve kurum araçları katıldı.

Geçişin devamında Atlı Binicilik Kulübü tarafından Valiliğe sancak takdim edildi.

Halkın bayrakları dalgalandırması ve fotoğraf çekimi ile kutlamalar sona erdi.

Haber: Ayşe Taşdelen- Meryem Karakuş

Fotoğraf: Ayşe Taşdelen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.