DEMİRÖREN HABER AJANSI SAMSUN BÖLGE MÜDÜRÜ POLİS-ADLİYE GAZETECİLİĞİNİ ANLATTI

Demirören Haber Ajansı (DHA) Samsun Bölge Müdürü Tayfur Kara, İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin aldığı Polis-Adliye Gazeteciliği dersine konuk oldu.

DEMİRÖREN HABER AJANSI SAMSUN BÖLGE MÜDÜRÜ POLİS-ADLİYE GAZETECİLİĞİNİ ANLATTI
23.12.2021
699
A+
A-

Demirören Haber Ajansı  (DHA) Samsun Bölge Müdürü Tayfur Kara, 20 Kasım Pazartesi günü İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin aldığı Polis-Adliye Gazeteciliği dersine konuk oldu. Polis- Adliye muhabiri Tayfun Kara, çevrimiçi platform üzerinden katıldığı derste, meslek hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Polis- Adliye muhabirlerinin çalışma alanlarından bahseden Kara, habere ulaşma ve düzenli bilgi edinme noktasında Hakim, Savcı, Avukat ve Polislerle olumlu ilişkiler tesis etmeleri gerektiğini belirtirken, istihbarat anlamında kolluk kuvvetleri ile sürekli iletişim halinde kalmak zorunda olduklarına dikkati çekti.

Öte yandan Polis- Adliye muhabirliğinde telsiz kullanımının önemine değinerek, ” telsiz, istihbarat konusunda bizim için çok önemli bir kaynak bu sebeple benim telsizim gece yatarken dahi daima açık olur. Meslekte tecrübe kazandıkça telsizde yapılan anonsu yapılan olayın ciddiyetini telsizde konuşan polis memurunun sesinden, heyecanından bile anlayabiliyorsunuz.” dedi.

Haberlerde bir fotoğrafın, söz konusu olayı sayfalarca yazıdan çok daha iyi anlattığının altını çizerek haber-fotoğrafın özelliklerini aktaran Kara, bir diğer önemli hususun şüphelinin ifadesini öğrenmek olduğunu ve bu gibi dikkat edilmesi gereken noktaların haberin gidişatını büyük bir oranda etkilediğini vurguladı.

“GAZETECİ HALKIN GÖZÜDÜR”

Habercilikte maddi önceliklerden çok manevi değerlerin olduğuna değinen tecrübeli gazeteci; “ Gazeteci halkın gözüdür halkın olmadığı yerlerde olanları halka gösterir, bu sebeple saygı gösterilmesi gereken bir meslektir. Bunun yanı sıra gazetecilik maddi olanakları çok yeterli olmasa da karizmatik bir meslektir. Bu sebeple maddiyatı ön planda tutanların öncelikle seçeceği bir meslek değildir, Gazetecilik ancak severek yapılır. ” ifadelerini kullandı.

Tayfun Kara son olarak, öğrencilerin okulda öğrendikleri teorik bilgiyi pratiğe dönüştürmelerinin meslekli yeterlilik kazanma noktasındaki öneminden söz ederek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.