Dünyaları Kaldıran Adam: Halil Mutlu

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı Etkinlikleri Spor Şenlikleri” düzenlendi.

<strong>Dünyaları Kaldıran Adam: Halil Mutlu</strong>
08.11.2023
249
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından 23-27 Ekim tarihleri arasında “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı Etkinlikleri Spor Şenlikleri” düzenlendi.

Etkinlikler, Kuzeykent’ten Merkez Kampüse uzanan Cumhuriyet Yürüyüşü ile başladı. Merkez Kütüphane’de son bulan yürüyüşe çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Yürüyüş sonrasında Merkez Kütüphane Cemil Meriç Salonu’nda gerçekleşen “Cumhuriyet Sporcusu Olmak” konulu söyleşiye 3 kez Olimpiyat Şampiyonu, 5 kez Dünya Şampiyonu ve 10 kez Avrupa Şampiyonu olan Halil Mutlu konuşmacı olarak katıldı.

Şampiyon Halterci Halil Mutlu, öğrencilere hayatını ve deneyimlerini aktarırken aynı zamanda tavsiyelerde de bulundu. On yaşına kadar köyde yaşamını sürdürdüğünü belirten Mutlu, komşusunun ısrarıyla spora yönelerek hayatında büyük başarılara imza atığını belirtti.

Halil Mutlu kendisi hakkında “Ben hiçbir zaman mütevazı olmadım. Ben hep işimi yaptım devlet bana imkânlar sundu ve ben en iyisini yaptım. Beni ben yapan ikinciliklerim, üçüncülüklerimdir.” ifadelerini kullandı.

Spor ile ilgilenmeye başladığında köyden kasabaya gittiğini ifade eden Mutlu, “Herkes bana geleceğin şampiyonu diyordu ama bir tek ben şampiyon olacağıma inanmıyordum.” dedi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Halil Mutlu, geleceğin sporcularına ise şu tavsiyelerde bulundu: “Sevdikleri alandan ilerlesinler, çok paranın değil hayallerinin peşinden koşsunlar. Başarı demek şampiyonluk demek değildir. Engelsiz yol, yol değildir, engellerin bizi kamçılaması lazım.”

Konuşmasında Naim Süleymanoğlu’nu yâd eden Mutlu, “Biz önce abi kardeş olduk sonrasında arkadaş olduk. Hayatımın her noktasında Naim abinin etkisi vardır.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Söyleşi, Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil ve Doç. Dr. Defne Öcal Kaplan’ın konuk şampiyon Halterci Halil Mutlu’ya hediye takdimi ile sona erdi.

Haber: Nisa Çil / Mert Can Başcan

Fotoğraf: Mert Can Başcan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.