Eğitim Fakültesi’nde Akademik Kariyer Günleri Etkinliği Gerçekleştirildi

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerine yönelik, lisansüstü eğitim süreçlerini ve akademisyenlik mesleğini tanıtmak amacıyla Akademik Kariyer Günleri düzenlendi.

Eğitim Fakültesi’nde Akademik Kariyer Günleri Etkinliği Gerçekleştirildi
27.01.2024
121
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğrencileri lisansüstü hayata hazırlamak için akademisyenlik mesleğini tanıtan Akademik Kariyer Günleri düzenlendi. Bölüm başkanlıklarınca organize edilen etkinliklere Dekan Prof. Dr. Ahmet Kaçar başta olmak üzere akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Temel Eğitim Bölümü öğrencileri için gerçekleşen “Lisansüstü Eğitim Süreci ve Bir Meslek Olarak Akademisyenlik” konulu panelin moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Ünal yaparken, panelde Doç. Dr. Mehmet Koray Serin, Doç. Dr. Berat Ahi ve Doç. Dr. Volkan Atasoy konuşmacı olarak yer aldı.

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğrencilerine, lisansüstü eğitim, burs olanakları, Erasmus fırsatları ve akademisyenliğin anlatıldığı panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Lütfi İncikabı üstlendi. Panelde Doç. Dr. İbrahim Kepceoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Çite, Arş. Gör. Beyza Adak, Arş. Gör. Cansu Kaygısız ve Arş. Gör. Seda Çalık birer konuşma yaptı.

Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü tarafından “Lisansüstü Eğitim Süreci ve Bir Meslek Olarak Akademisyenlik” konulu kariyer günleri etkinliğinin moderatörlüğünü Arş. Gör. İbrahim Fatih Demirel yaptı. Arş. Gör. Mert Bilen, Arş. Gör. Veli Gök, Arş. Gör. Mehmet Yavaş ve Arş. Gör. Kadir Coşkun ise konuşmacı olarak katıldı. Panelde, ALES ve yabancı dil sınavlarının içeriği, yüksek lisans ve doktora eğitimi, akademisyen olmanın yolları gibi konular hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Etkinliklere katılan panelistlere katılım belgeleri verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.