Eski Otobüsü Yaşam Alanı Haline Getirdiler

Kastamonu’da Doğan Erdoğdu ve Hülya Erdoğdu eski bir otobüs satın alarak yaptıkları karavanı yaşam alanı haline getirdi. Çift, otobüsün üstüne kurdukları güneş panelleri sayesinde elektrik üretimini de kendileri sağlıyor. 

Eski Otobüsü Yaşam Alanı Haline Getirdiler
25.01.2023
748
A+
A-

Kamp hayatını ve gezmeyi seven Doğan Erdoğdu (52) ve Hülya Erdoğdu (52) çifti, Kastamonu’da satın aldıkları eski otobüsü karavana çevirdi.

Otobüsün içine kendi çabalarıyla mutfak, banyo, yatak odası bölümleri oluşturan çift, otobüsün üstüne kurdukları güneş panelleri sayesinde elektrik üretimini kendileri sağlıyor. 

Evlerinde kullanmadıkları parke ve suntaları karavan içinde değerlendiren Doğan Erdoğdu, otobüsü tamamen eşinin istediği şekilde dizayn ettiklerini söyledi.

Evleri olduğu halde karavan içinde vakit geçirmenin daha keyifli olduğunu belirten Erdoğdu, otobüsü karavan haline getirmenin 3 ay sürdüğünü belirtti. Erdoğdu, şu ifadeleri kullandı: “Otobüsü aldığımızda bakımsız ve boyasızdı. İçi ve dışıyla 60-70 bine mal oldu. Her şeyini kendimiz yaptık. Güneş panellerimiz var onlar sayesinde elektriğimizi de kendimiz üretiyoruz. İlerde su üretimini güneşten alınan ısının su buharlarıyla kendim yapmayı düşünüyorum. Tek maliyetimiz mazot, yemeğimizi kendimiz yapıyoruz. Eşim bu konularda çok becerikli. Yemeğimizi yeriz, sonra çayımızı da içer gezeriz. Dağların içinde dolanırız. Mantar zamanıysa toplarız.  Şu anda tam anlamıyla gezmeye vaktimiz yok ama emekli olduğumda daha çok gezeceğiz.”

Karavanın sıcaklığı ise tabandan döşemeli ısıtıcılarla sağlanıyor. Şehir hayatından uzak, doğayla iç içe bir yaşam hayaliyle çıktıkları bu yolda çift, hedeflerinin  Türkiye ve yurtdışını gezmek olduğunu vurguladı.

Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.