Fakültemizde Oryantasyon Eğitimi Düzenlendi

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, Fakültemizde öğrenime yeni başlayan öğrenciler için oryantasyon eğitimi verdi.

Fakültemizde Oryantasyon Eğitimi Düzenlendi
07.10.2022
537
A+
A-

İletişim Fakültemizde öğrenime başlayan birinci sınıf öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi. Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitime, Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Ersoy Soydan ve Doç. Dr. Erkam Temir, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kemal Avcı, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı. Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin, Gazetecilik, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerinde yürütülen müfredat, akademik işleyiş, devam zorunluluğu, öğrenci danışmanlığı ve uygulama birimleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Fakültemizin fiziki altyapısının ve stüdyolarının tam donanımlı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çetin, öğrencilerin derslerden edindikleri teorik bilgileri Fakültemizin uygulama birimleri, Kastamonu Kampüs TV, Kampüs Radyo ve Gazete Kampüs’te pratiğe geçirme fırsatı bulduklarını ifade etti. Birinci sınıf öğrencilerine de bu uygulama birimlerinde yer alarak tecrübe edinmeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Çetin, “Tecrübeyi satın alamazsınız. Zamanı da satın alamadığınız gibi. Başarının sırrı zamanı iyi planlamaktan geçiyor. Eğer siz zamanı iyi planlayamıyorsanız, zamanı hoyratça harcıyorsanız başarılı olma şansınız yok.  Zeka bir yere kadar. Başarılı olmak için zeka ile birlikte zaman planlaması yaparak çok çalışmaya güvenirim.” şeklinde konuştu.

Öğrenci topluluklarında görev almanın sosyal becerilerin gelişmesine katkı sağladığını belirten Prof. Dr. Çetin, Fakültemizde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Topluluğu, Tiyatro Topluluğu ve Fotoğraf Atölyesi’nin gerçekleştirdiği etkinlikleri, sergileri ve sosyal sorumluluk projelerini anlattı.

Sözlerine araştırma yapmanın önemini vurgulayarak devam eden Dekanımız Prof. Dr. Muharrem Çetin, bilgiye dayalı olmayan fikirlerin kişileri yanlışa götüreceğinin altını çizerek bu konuda öğrencilere kendi fikirlerini edinmek için araştırma yapmaları gerektiğini aktardı. Araştırma yaparken akademik kaynaklara başvurmanın önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Çetin, öğrencilere Kastamonu İletişim Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanan bilimsel makaleleri okumalarını önerdi. Bilimsel araştırmalarda anadilin yanında yabancı dilin de önemli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Çetin, öğrencilere yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti.

Oryantasyon eğitiminde Araştırma Görevlisi Mehmet Erol tarafından uygulama birimlerinin tanıtımı da yapıldı.

Eğitim, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.  

Haber: Reyyan Özen- Gizem Azboy

Fotoğraf: Harun Ericek

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.