‘‘Gazetecilik Yaşamaya ve Yaşatmaya Yönelik Yapılan Her Türlü Haber Faaliyetidir”

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Habercilik Türleri dersinde gazeteci Yılmaz Acar Davut konuk edildi.

‘‘Gazetecilik Yaşamaya ve Yaşatmaya Yönelik Yapılan Her Türlü Haber Faaliyetidir”
10.05.2024
73
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dr. Öğr. Üyesi İlknur Kılınç’ın yürüttüğü Habercilik Türleri dersine Kastamonu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu, Kastamonu Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yılmaz Acar Davut konuk oldu. Davut, spor haberciliği ile başladığı gazetecilik serüvenini ve gazeteciliğin inceliklerini öğrenciler ile paylaştı.

Yaptığı gazetecilik sunumunda spor haberciliği ve yerel habercilik ile ilgili birçok bilgi veren Davut, bulunduğu konumu ve bu konuma ulaşabilmek için yaptıklarından ve çalışmalarından bahsetti. Gazeteciliğin tanımını ‘‘Gazetecilik yaşamaya ve yaşatmaya yönelik yapılan her türlü haber faaliyetidir’’ sözleriyle ifade etti. Bununla beraber gazeteciliğin insan biriktirmek ve ilgi alanına göre insanlara ulaşmak olduğunu belirten Davut, gazetecilikte kaynağın önemini ve çeşitli kaynaklara ulaşmanın yolunun bu olduğunu söyledi. Davut, bu süreci yönetmenin en kolay yolunu ise şu sözü ile açıkladı: ‘‘Bazen bir merhaba bir adımdır.’’

Öğrencilik yıllarından birçok anısını da paylaşan Davut, öğrencilerin arasından olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Ders, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sonlandı.

Haber/Fotoğraf: Caner AYLAN- Tuğçe KARAFAKIOĞLU

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.