“Horma Kanyonu Kesintisiz Doğa Yürüyüşü”

31.07.2024

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Kastamonu Kampüs TV’de “Horma Kanyonu Kesintisiz Doğa Yürüyüşü” belgeseli yayımlandı. Horma Kanyonu şehir merkezine 3 km uzaklıktaki Pınarbaşı ilçesinde yer alıyor.

Zarı Çayı üzerinde olup, suyun taştaki kireçleri aşındırması ile oluşan derin kazanlar şeklinde çukurlar mevcut. Eski dönemlerde yaşayan insanlar kayaları oyarak su kanalı açmış, bu kanaldan su ile çalışan un değirmenine su akıtmışlardı. 3 km uzunluğunda doğa ve kanyon sevenler için harika bir manzara eşliğinde yürüyüş yapılabiliyor. Horma Kanyonu, trekking için oldukça elverişli bir yapıya sahip. Bunun yanı sıra kanyon, doğa fotoğrafçılığı için de bulunmaz bir yer.

Haber: Satınur Koç