“Türk Diline Emek Verenler Nail Tan” Belgesel Filmi İzleyiciyle Buluştu

Kastamonu Üniversitesi’nde “Türk Diline Emek Verenler Nail Tan” belgesel filminin ilk gösterimi gerçekleştirildi.

“Türk Diline Emek Verenler Nail Tan” Belgesel Filmi İzleyiciyle Buluştu
11.01.2024
180
A+
A-

“Türk Diline Emek Verenler Nail Tan” belgesel filmi ilk kez Kastamonu Üniversitesi’nde gösterime sunuldu. Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleşen gösterime, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenol, Halk Bilimci Yazar Nail Tan, eşi Mefharet Tan, belgesel filmin yönetmeni Dr. Semih Topsakal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. Mert konuşmasında “Sayın Nail Tan, Türk diline, kültürüne, halk bilimine hizmet etmiş, öğretmenliği sırasında birçok öğrenci yetiştirmiş, çeşitli devlet kurumlarında önemli görevler üstlenmiş değerli bir halk bilimcidir” ifadelerine yer verdi. Ardından Türk Diline Emek Verenler Nail Tan belgesel filmi ilk kez izleyiciyle buluştu.

Film gösterimi sonrasında, yönetmen Dr. Semih Topsakal ve Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu teşekkür konuşmalarını gerçekleştirdi. Topsakal, Tan için “Onun hayatını anlatan, başarılarını anlatan, hikayelerini anlatan belgeselin yönetmenliğini yapmış olmak benim için çok büyük bir onur.” dedi. Vidinlioğlu, “İlimizin yetiştirdiği değerli insan Nail Tan Hocamız için hazırlanan belgeselde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kıymetli hocama sağlıklı ömürler diliyorum. Eğer yayımlanacak bir kitap da varsa halihazırda Kastamonu Belediyesi olarak üzerime alıyorum. En hızlı şekilde basımını yapmanın sözünü veriyorum.” ifadeleriyle Nail Tan’ın yayımlanacak bir kitabının basımı için söz verdi.
Son teşekkür konuşmasını ise Nail Tan yaptı. Tan, duygularını “Cumhuriyet’in getirdiği imkanlarla Araç’ın bir köyünden çıkıp, Başkent’e gelip önemli hizmetler yapmış, bu yüce millete önemli katkılarda bulunmuş bir insan olarak, kendimi gerçekten çok şanslı hissediyorum.” şeklinde ifade etti ve gelen tüm konuklara teşekkür etti.


Konuşmaların sonrasında, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Nail Tan’a plaket ve çiçek takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Haber/Fotoğraf: Aslıhan KILIÇ-Zeynep Sevde ÖZİPEK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.