Eğitim Fakültesi’nde “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı”

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi’nde “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı”
10.11.2023

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” düzenlendi. Akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen program 09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlatıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Kadir Yücel Kaya tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam eden programda Doç. Dr. Ramazan Alabaş “Atatürk ve Eğitim” konulu bir konferans verdi. Cumhuriyet’i kurarken yeni bir nesil yetiştirme düşüncesinin Atatürk’ün eğitime verdiği önemi açıkladığını ifade eden Doç. Dr. Alabaş, Atatürk’ün “Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister.” sözünü de hatırlattı.

Programda Doç. Dr. İlhan Özgül yönetiminde ve Arş.Gör. Ece Tuncer Tüfekçi’nin piyano eşliği ile Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Çok Sesli Korosu da sahne aldı.

Program Atatürk’ün “İsterim ki, daima idealimi gençlere aşılayasınız ve daima korumak hususunda çalışasınız.” sözüyle sonlandı.

Haber/Fotoğraf: Zehra Aleyna ÜNLÜ- İnci ALDEMİR