İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ’ NDE ‘KARİYER GÜNLERİ-2’  ETKİNLİĞİ

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ‘Kariyer Günleri-2’ etkinliği düzenlendi.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ’ NDE ‘KARİYER GÜNLERİ-2’  ETKİNLİĞİ
19.01.2024

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Girişimcilik Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri-2’  etkinliğine İş Kulübü Liderleri Serdar Sevinti ve Ekrem Şener katıldı. İş Kulübü liderlerinden Serdar Sevinti öğrencilere İŞKUR web sayfasını tanıtarak mezun olduktan sonra kolaylıkla giriş yapıp iş ilanlarına başvurabileceklerini söyledi. Sevinti, konuşmasında İŞKUR’un üç ana kitlesi bulunduğunu ve bunların; öğrenciler, iş arayanlar ve işverenler olduğunu ifade etti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin İŞKUR’da meslek danışmanlığı bölümünden faydalanabileceği söyleyen Sevinti, bu alanda etkili özgeçmiş hazırlama, meslek kazandırma ve mesleki nitelikleri geliştirme gibi konularla ilgili bilgi alınabileceğini belirtti. Sevinti öğrencilere CV hazırlama ile ilgili 15 sorulu bir anket yaptı.

İş Kulübü liderlerinden Ekrem Şener öğrencilere, muhataba ne şekilde güçlü bir mesaj verebileceğini ve bunun nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Şener, etkili iletişimin; beden dili, ses tonu ve kelime anlamı faktörlerinin bulunduğunu ve bunların en önemlisinin beden dili olduğunu belirterek beden dilinde yapılan hataları ifade etti. Şener, mezun olduktan sonra mülakata girecek öğrenciler için mülakatta sorulabilecek soruları hakkında bilgi verdi.

Haber/Fotoğraf: Niyazi KOÇAKER