İlahiyat Fakültesi’nde ‘Endülüs İzlenimleri’

Kastamonu Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Prof. Dr. M. Nadir Özdemir’in konuşmacı olarak katıldığı “Endülüs İzlenimleri” isimli bir etkinlik düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi’nde ‘Endülüs İzlenimleri’
10.05.2024
42
A+
A-

Prof. Dr. M. Nadir Özdemir, İspanya turunda  gözlemlediği, 7. ve 8.  yüzyılda Müslümanların yaptığı çok değerli eserlerin önemini  ve özelliklerini  Kastamonu Üniversitesi öğrencilerine aktardı. Prof. Dr. Özdemir, müslümanların yarım asır bulunduğu coğrafyada bıraktığı sanat eserlerinin ve zengin kültürün bugünkü İspanya turizm faaliyetlerinin temelinde önemli rol aldığını dile getirdi.

Prof. Dr. Özdemir, Sevilla’da inşa edilen Alkazar  Sarayı’nı, Akdeniz ve Atlas Okyanusu’nu birleştiren Cebelitarık Boğazı’nı, Cordoba kentinde yer alan Kurtuba Camisi’ni, Medinetü’z Zehra Sarayı’nı ve İspanya’daki varlığını sürdürmüş Müslümanların son kalesi olan Granada’da bulunan her detayı özenle yapılan El Hamra Sarayı’nı görselleriyle Kastamonu Üniversitesi öğrencilerine aktardı.

Prof. Dr. Özdemir, konuşmasını bugünkü İspanya’nın; yaşam şartlarını, enflasyonunu, adalet ve eğitim sistemini, asgari  ücret ve öğretmen maaşlarını, kendi kendine yetebilen bir ülke olduğunu ve en önemlisi Müslüman Arapların bıraktığı olduğu eserlere sahip olduğunu belirterek bitirdi.

Haber/Fotoğraf: Niyazi KOÇAKER

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.