İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE KIZILAY ORYANTASYON EĞİTİMİ
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Doç. Dr. Zübeyde Süllü tarafından yürütülen Halkla İlişkiler Uygulamaları dersi kapsamında Genç Kızılay Topluluğu, Kızılay Oryantasyon Eğitimi gerçekleştirdi.
Kastamonu Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu kan bağışının farkındalığını arttırmak için oryantasyon eğitimi düzenledi. Söyleşide ilk olarak Genç Kızılay Topluluğu’nun yönetim ekibinden Şevval Ünsal konuşmasında Kızılay isminin tarihinden ve kurucularından bahsetti. Ünsal, Kızılay’ın hiçbir şekilde ayrım yapmadığını ve herkese eşit bir şekilde davrandığını vurguladı.
Oryantasyonda aynı zamanda Kızılay’ın herhangi bir kâr amacı gütmediği, tamamıyla gönüllülük esasına dayanıldığına dikkat çekildi. Konuşmaya Eğitim Birimi Başkanı Merve Demirtaş devam etti. Demirtaş, Kızılay’ın birçok alanda hizmet verdiğini ve ana sorunun ‘beslenme’ olduğunu dile getirdi. Demirtaş, Sağlık Hizmetleri kapsamında Kızılay’ın Türkiye genelinde 3 adet yüksek donanımlı hastane ve 2 adet tıp merkezi olduğunu söyledi. Kan bağışının önemli olduğunu dile getiren Demirtaş sözlerine şu şekilde devam etti: “Baktığımızda 3 çok küçük bir rakam gibi görünüyor ama 3 koca hayat kurtarılıyor.”
Gençlik Hizmetleri adı altında gençlik kampları olduğunu belirten Demirtaş, farklı faaliyetler düzenleyerek gönüllülerle buluştuğunu ifade etti. Etkinlik Birimi Başkanı Mehmet Demiray, dinleyicilere kimlerin kan verebileceğine dair açıklamalarda bulundu.
Son olarak sözü Kastamonu Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu Başkanı Salime Şeyma Doğan aldı. Doğan, ilk olarak Kızılay’ın sadece kan vermekten ibaret olmadığını aynı zamanda birçok faaliyet içinde bulunduğunu dile getirdi. Doğan, Kastamonu Üniversitesi’nde yapılan kıyafet yardımdan isteyen herkesin yararlanabileceğini de ifade etti. Doğan, Kızılay’da gönüllü olarak çalışmanın daha fazla kişiyle daha çok insanın mutlu olabileceğine dikkat çekti. Toplulukların içinde var olmanın önemli olduğunu söyleyen Doğan, bu topluluklarda kaynaşmanın ve yardımlaşmanın önemini bir kez daha vurguladı. Kızılay’ın burs imkanı sağladığı ve ihtiyacı olan öğrencilerin burs alabileceği de önemli bilgiler arasındaydı. Kızılay’ın sadece Türkiye’de faaliyet göstermediğini söyleyen Doğan, yurt dışında da faaliyetlerin sürdürüldüğünü belirtti. Son olarak kök hücre ve ilik bağışına dikkat çeken Doğan, bu işlemlerin çok kısa sürdüğünü dile getirdi.
Eğitim katılımcılara kedi-köpek maması dağıtılması ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Haber-Fotoğraf: Gözde Nur Şahin- Mehmet Can Tekkanat