İnsansız Hava Aracı Takımlarımız TÜBİTAK’tan İHA Geliştirme Desteği Almaya Hak Kazandı

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden oluşan “İstiklal” ve “Andromeda” takımları, TÜBİTAK’tan İnsansız Hava Aracı (İHA) geliştirme desteği almaya hak kazandı.

İnsansız Hava Aracı Takımlarımız TÜBİTAK’tan İHA Geliştirme Desteği Almaya Hak Kazandı
21.04.2021
1.084
A+
A-

TÜBİTAK tarafından 13 – 18 Eylül 2021 tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanı’nda 6.’sı düzenlenecek olan Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına “Döner Kanat” kategorisinde “İstiklal” ve “Crimson” takımlarımız ve “Sabit Kanat” kategorisinde ise “Andromeda” ve “Azure” takımlarımız başvuruda bulundu. TÜBİTAK Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede kavramsal tasarım raporu kabul edilen takımlar arasında; döner kanat kategorisinde “İstiklal”, sabit kanat kategorisinde ise “Andromeda” takımımız 75 puan barajını geçerek, 10.000 TL’lik birinci hazırlık desteğini almaya hak kazandı.

75 puan barajını geçemeyen takımlarımız Azure ve Crimson ise yarışma finallerinde yer alabilmek için çalışmalarını devam ettiriyor.

Takımlarımız, detaylı tasarım raporu ve detaylı tasarım videosunu 30 Temmuz 2021 tarihine kadar sisteme yüklemeleri ve TÜBİTAK kurullarından yeterli puanı almaları halinde 8.000 TL miktarındaki ikinci hazırlık desteğini almaya hak kazanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.