Kampüs İntifadası Devam Ediyor

Kastamonu Üniversitesi’nde Filistin’e destek için başlatılan Kampüs İntifadası ve Çadır Nöbeti, çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Kampüs İntifadası Devam Ediyor
12.05.2024
277
A+
A-

İsrail’in Filistin’e saldırılarını protesto etmek amacıyla, Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Merkez Kampüsü Yemekhane önüne kurulan çadırlarda Kampüs İntifadası devam ediyor.

Çadır nöbetinde sinevizyon gösterimi, şiir dinletisi gibi her gün gerçekleştirilen etkinliklere akademisyenler, STK temsilcileri ve öğrenciler katılıyor.

Belki Ateşi Söndüremeyiz Ama Safımız Belli Olur

Nöbete devam eden akademisyenler ve öğrenciler adına açıklama yapan İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Ceylan, şu şekilde konuştu: ”Amerika’da Harvard ve Columbia Üniversitelerinde başlayıp Avrupa’nın diğer ülkelerinde de devam eden bu İntifada’ya bizim de destek vermememiz düşünülemezdi. Dışarıdan bakıldığında belki sayıca az olabiliriz ama tıpkı Hz. İbrahim’in ateşine bir damla su taşıyan karınca gibi belki ateşi söndüremeyiz ama safımız belli olur. Ruzi mahşerde hesap verirken Gazzeli müslüman kardeşlerimizin yüzüne bakabilmek için buradayız. Hem Türkiye’de hem Avrupa’daki tüm üniversitesileri bu İntifada’ya katılmaya davet ediyoruz. Önemli olan kaç kişi olduğumuz değil önemli olan halis niyetimiz. Unutmayalım ki bu dinin ilk savaşı da 300 inananla yapılmıştı ve zaferle sonuçlanmıştı. Allah ayetiyle bize garanti veriyor ki siz bildiklerinizle amel edin, yapabildiklerinizle amel edin, fazlasını ben size vereceğim diyor. Biz de bundan şüphe etmiyor ve bu imanımızla bu İntifada’ya devam ediyoruz. Gündüz ve gece buradayız ve buna devam edeceğiz.”

Doç. Dr. Can Ceylan’ın açıklamalarından sonra Filistin’e destek programı, şiir dinletisi ve dualar ile devam etti.

Haber/Fotoğraf: Enes ÖZCAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.