Kastamonu Üniversitesi Cumhuriyetin 100. Yılında Sergi ile Süslendi

Kastamonu Üniversitesi, Cumhuriyetin 100. Yılı vesilesiyle birbirinden değerli sanat eserlerini buluşturan bir karma sergiye ev sahipliği yaptı. Sergi, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Eğitim Fakültesi öğretim elemanları iş birliğiyle düzenlendi.

<strong>Kastamonu Üniversitesi Cumhuriyetin 100. Yılında Sergi ile Süslendi</strong>
07.11.2023
296
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Eğitim Fakültesi, “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı Öğretim Elemanları Karma Sergisi” sanatseverlerle buluşturdu. Serginin organizatörlüğünü ve düzenlemesini Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Teoman Çığşar üstlendi. Sergi, Merkez Kütüphanesi içerisinde bulunan Sanat Galerisi’nde sanat tutkunlarıyla buluştu. Sergide 35 akademisyenin farklı tarzdaki 37 eseri ziyaretçilere ilham kaynağı oldu.

Serginin açılışına Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar ile birçok akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir etkinlik yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, etkinliğe destek veren tüm akademisyenlere teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise Kastamonu Üniversitesi olarak sanata ve sanatçıya her zaman destek verdiklerini vurgulayarak, akademisyenlerin sergilediği eserlerin Cumhuriyetimizin 100. yaşını coşkuyla kutladığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Topal sergiye eserleriyle katılan akademik personele başarı temennilerinde bulundu.

Etkinliğin sonunda eserleri sergilenen tüm öğretim elemanlarına Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar tarafından katılım belgesi takdim edildi.

Haber/Fotoğraf: Şuheda AYDIN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.