Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Kariyer Günü Etkinliği
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitim Topluluğu tarafından, Eğitim Fakültesi Amfi-1’de “Kariyer Günü Etkinliği” gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitim Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte, Akademi Giriş Sınavı (AGS), Türk Milli Eğitim Sistemi ve öğretmenlik mesleğine dair çeşitli başlıklarda bilgilendirme yapıldı. Programa; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Prof. Dr. Güler Tuluk, eğitimci-yazar Sabahattin Eker, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Eğitim Fakültesi’nin öğretmen yetiştirme serüvenine 1956 yılında başladığını belirterek, 1982 yılı mezunu olan ve alana önemli katkılar sunan bir mezunu ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Dekan Prof. Dr. Kaçar, “Eğitim Fakültesi olarak sizleri, ait olduğunuz branşlarda nitelikli birer öğretmen olarak yetiştirmek en temel amacımızdır. Bu tür programlarla sizlere bilgi ve kültür imkânı sunmayı hedefliyoruz. Zaman zaman uygulamalarda değişiklikler, paradigmada farklılıklar olabilir ancak Türk toplumunun öğretmene olan ihtiyacı hiçbir zaman azalmaz. Türkiye’de iyi bir öğretmen yetiştirmenin tek adresi eğitim fakülteleridir.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Program, eğitimci ve yazar Sabahattin Eker’in sunumu ile devam etti. Öğretmenlik, müfettişlik ve eğitim uzmanlığı gibi görevlerde uzun yıllar çalıştığını belirten Eker, KPSS sürecinde eğitim bilimleri dersleri verdiğini ve AGS sınavına dair katılımcıları bilgilendirmek istediğini ifade etti. “Öğretmenlik mesleği her dönemde ihtiyaç duyulan bir meslektir. Türk toplumunun felsefesi neyse, hedefi de odur. Her ülkenin bir ideolojisi vardır; bizimki Cumhuriyet’in eğitim temeline dayanan bir ideolojidir.” diyen Eker, eğitim kavramını “bireye bilgi, tutum, değer ve beceri kazandırma süreci” olarak tanımladı.
Eker, “Öğretici hiçbir zaman profesyonel değildir. Hiçbirimiz sınav hakkında net bir bilgiye sahip değiliz ama tahmin edebiliyoruz; işte ben de sizinle bunu paylaşacağım. Eğitimin temelleri, Türk Milli Eğitim Sistemi ve mevzuat olmak üzere iki ana konu başlığına ayrılmıştır.” dedi ve sınavın içeriğini şu şekilde detaylandırdı: “Sınav, sözel yetenek bölümünden 15 soru, sayısal yetenek bölümünden 11 soru, tarih bölümünden 10 soru, Türkiye coğrafyası bölümünden 8 soru, eğitimin temel kavramları ve Türk Milli Eğitim Sistemi bölümünden 24 soru, mevzuat bölümünden ise 8 sorudan oluşmaktadır. Eğitimin temelleri konusunda her sene mutlaka 2 soru gelmektedir. Mevzuat, yorum gerektirmez.” Ardından örnek soruların çözümüne geçildi.
Etkinlik, örnek sorulara doğru yanıt veren öğrencilere hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi
Haber/Fotoğraf: Satınur Koç