DevFest 2023 Etkinliği Düzenlendi

Kastamonu Üniversitesi Yazılım Geliştirme Topluluğu, Google Developer Students Club DevFest 2023 etkinliği düzenledi.

DevFest 2023 Etkinliği Düzenlendi
24.10.2023
410
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Yazılım Geliştirme Topluluğu tarafından  “Google Developer Students Club Devfest 2023”  etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe konuk olarak Beyza Sunay Güler – Keynota,  Asude Şenözlüler – What’s New in Al,  Alper Sarı – Before Starting the Cloud ,  Zeynep Küçük – Data Science And Career Journey,  Abdullah Oğuz – Let’s Develop An End-to-end Indie App,  Mustafa Ersoy – Robatic Process Automation katıldı.

Etkinlik Hüseyin Eren Çeykel’in konuşmacıları sahneye davet etmesiyle başladı. İlk olarak konuşan Beyza Sunay Güler, 3 yıldır Google ile severek ve eğlenerek çalıştığını söyledi. Güler, Google’ın topluluk programlarında yer alan Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya çevresindeki ekipleriyle 10 ülkeden sorumlu olarak çalıştıklarına değindi. Katılımcılara topluluklar hakkında bilgi veren Güler, Google topluluklarının amacının öğrenimi artırıp Google teknolojilerini yaymak, geliştirmek ve insan etkileşimini sağlamak olduğunu söyledi.

Güler, öğrencilerin Google teknolojileriyle ilgili çözüm üreten aktif projelere katılmasının onların geleceklerine yatırım yapmaları için bir fırsat olduğunu aktardı.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü  4.sınıf öğrencisi Asude Şenliözlüler, konuşmasında yapay zekanın yenilikleri ve öğrenme işleviyle ilgili bilgi verdi. Şenliözlüler, yapay zekanın analiz, tahmin, matematik, seyahat planlaması ve birçok alanda insanlara yardım ettiğini söyledi.

Yapay zekanın daha önce bulunmayan bir fotoğrafı insanların karşısına çıkartacağını da sözlerine ekleyen Şenliözlüler, yapay zeka desteğine sahip olan, sorulan sorulara cevap veren “BARDS” sohbet botundan bahsetti. BARDS’a yönetilen hemen hemen tüm sorulara cevap verebildiğini ifade eden Şenliözlüler, İngilizce sorulan soruya doğru cevap verme olasılığının daha yüksek olduğunu anlattı.

Öğrencilerden gelen sorunların da cevaplandığı etkinlik, yapay zekanın mühendislik mesleğinin yok olmasına sebebiyet verip vermeyeceğine yönelik sorunun katılımcıların yapay zekanın her zaman doğru cevaplar vermediğini bu yüzden mühendislerin rolünün büyük olduğu şeklinde cevaplanmasıyla sona erdi.

Haber: Rümeysa YETİM – Tuğçe KARAFAKIOĞLU – Rümeysa DERE

Fotoğraf: Rümeysa YETİM – Tuğçe KARAFAKIOĞLU

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.