Kastamonu Üniversitesi’nde “Türkiye’nin Ortadoğu Siyaseti ve İsrail Sorunu” Konferansı Düzenlendi

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu’nda Prof. Dr. Kudret Bülbül’ün konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’nin Ortadoğu Siyaseti ve İsrail Sorunu” konferansı düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi’nde “Türkiye’nin Ortadoğu Siyaseti ve İsrail Sorunu” Konferansı Düzenlendi
30.12.2023
181
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük, Ankara Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Bülbül, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İsrail-Filistin çatışmasının insan hayatına olan etkilerini anlatan bir video gösterimi ile başladı.


Ankara Medipol Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Bülbül konuşmasında, İsrail’in Filistin ve Gazze’deki zulmünü sert bir dille eleştirirken bu uygulamaların soykırım olarak adlandırılması gerektiğini vurguladı. İsrail’in komşu evini ele geçirmeye çalışan işgalci bir komşu gibi hareket ettiğini söyleyen Prof. Dr. Bülbül, uluslararası toplumun bu duruma karşı daha etkili bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.


Prof. Dr. Bülbül, İsrail’in Filistin’deki zulmü nedeniyle dünya genelindeki tepkilerin arttığını ve İsrail’in adının soykırım, baskı, zulüm ve dünyayı esir alma ile anılmaya başlandığını belirtti. Türkiye’nin İsrail ile resmi iş yapmadığını ve özel sektörün İsrail’e olan ihracatının büyük ölçüde azaldığını vurguladı. Konuşmasının sonunda, İsrail’in eylemlerini Yahudi toplumuna mal etmemek gerektiğini ve İsrail’i siyonizm ile ilişkilendirerek Yahudilikten ayırmak gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Bülbül, İsrail’in siyonist politikalarının tüm Yahudi topluluğunu temsil etmediğini ifade etti.


Etkinlik, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın Prof. Dr. Kudret Bülbül’e hediye takdimi ve günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi. Ayrıca, Filistin ve Gazze’deki olayları yansıtan bir fotoğraf sergisi de ziyaretçilere sunuldu. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, etkinliğin Filistin konusundaki duyarlılığı artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu belirterek, öğrencilerin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Haber: Şuheda AYDIN/Satınur KOÇ

Fotoğraf: Şuheda AYDIN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.