Kastamonu Üniversitesi Öğrencilerinden Anlamlı Sosyal Sorumluluk Projesi

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri lösemili ve SMA hastası çocuklara katkı sağlamak için sosyal sorumluluk projesi düzenlediler.

Kastamonu Üniversitesi Öğrencilerinden Anlamlı Sosyal Sorumluluk Projesi
30.01.2024
257
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Kampanyaları dersi kapsamında Kastamonu merkezde bulunan Ali Fuat Darende İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan ve aynı zamanda Gediz Erozyonla Mücadele Vakfı Kastamonu Temsilcisi Nesrin Dörtbölük ile birlikte bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Dörtbölük, rehberlik yaparak proje için gerekli becerileri öğrencilere aktardı. Öğrenciler öğrendikleri becerileri kullanarak iplerden anahtarlık, bebek, atkı ve kapı süsü tasarladılar. Kastamonu Üniversitesi Yemekhanesi önünde kurdukları stant ile ürettikleri el yapımı ürünleri 3 gün boyunca satışa sunan öğrenciler, elde edilen gelirin tamamını LÖSEV’e ve SMA hastası çocuklara bağışlayacaklarını belirttiler. Bu özel proje ile öğrenciler, toplumun bu konudaki duyarlılığını artırmayı ve ihtiyaç sahibi çocuklara destek olmayı amaçladı.

Sosyal Sorumluluk Kampanyaları dersine de konuk olarak katılan Nesrin Dörtbölük, meslek hayatı ve öncesinde gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinden bahsetti. Tüm öğrencileri yardımsever bir birey olmaya davet eden Dörtbölük,”Keşke yardıma ihtiyacı olan insanların tamamına ulaşabilsek ufak da olsa yardım edebilsek ama bu pek mümkün olmuyor. En azından bir kişinin bile elini tutabildiğimizde, bu benim gece yastığa başımı rahat koymamı sağlıyor.” şeklinde duygusal ifadelerle deneyimlerini paylaştı.

Dörtbölük konuşmasında, ata tohumunun önemine, gelecekte çoğaltılması ve güçlendirilmesi gerektiğine, güçlü bir geleceğin tarım ile sağlanabileceğine dikkat çekti. Türk milleti olarak genlerimizde iyilik ve sosyal dayanışmasının olduğunu vurgulayan Dörtbölük, öğrencilerin bu anlamlı projeye katkı sağlamalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, proje kapsamında öğrencilere rehberlik ederek sosyal sorumluluk bilinci kazanmalarına da destek oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.