KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NDE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE FARKINDALIĞI EĞİTİMİ

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Gör. Mücahit Muslu tarafından Bağımlılıkla Mücadele Farkındalığı Eğitimi düzenlendi.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NDE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE FARKINDALIĞI EĞİTİMİ
15.01.2024
124
A+
A-

Davranışsal ve maddesel bağımlılık üzerine konuşan Öğr. Gör. Muslu bağımlılığı “Bir madde ve eyleme karşı aşırı istek, onsuz olamama, o olmadan yapamama ve o olmadığında da agresif duygular sergileme gibi durumlar” şeklinde tanımladı.

Öğr. Gör. Muslu, toprağa ve suya atılan izmaritlerin bağımlılık endüstrisi ile ilişkisini ve bu ilişkinin neden olduğu sorunları vurguladı. Bununla bağlantılı olarak Öğr. Gör. Muslu, başta sigara ithalatı olmak üzere bağımlılığın insan sağlığına ve ülke ekonomisine etkileri üzerinde durdu ve sigara bağımlılığının çizgi filmler ve filmlerde normalleştirildiğini ifade etti. Öğr. Gör. Muslu’nun üzerinde durduğu ikinci başlık sosyal medya ve telefon bağımlılığı oldu. İnsanların telefona bağımlı yaşamasının iletişim eksikliğine yol açtığını söyleyen Öğr. Gör. Muslu, bu bağımlık nedeniyle boşa harcanan vaktin insan gücü yetiştirme konusunda ciddi sonuçlara neden olabileceğini vurguladı.

Öğr. Gör. Muslu konuşmanın sonunda “Cumhuriyet’in 100. yılını kutladığımız şu dönemde Cumhuriyet’in temel dinamiği olan akıl ve eleştirel düşünce, bunun yanında da hürriyet kavramlarını tekrardan bir gözden geçirmemiz lazım. Acaba gerçekten akıl ile mi hareket ediyoruz, gerçekten hür müyüz? yoksa bizim de farkında olmadığımız modern köleliklerimiz var mı?” dedi. Eğitim fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Haber/Fotoğraf: Ayşe TAŞDELEN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.