KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NDE CÜBBE GİYME TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kastamonu Üniversitesi’nin çeşitli birimlerine 2019-2023 yılları arasında ataması ve yükseltilmesi yapılan akademisyenlerin Cübbe Giyme Merasimi düzenlendi.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NDE CÜBBE GİYME TÖRENİ DÜZENLENDİ
23.10.2023
260
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleşen Cübbe Giyme Töreni’ne Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, diğer fakülte dekanları ve çok sayıda davetli katıldı. Törende 39 Profesör, 119 Doçent ve 198 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 356 öğretim üyesi cübbe giydi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal salgın ve deprem sebebi ile ertelenen Cübbe Giyme Töreni’nin, geçmiş 4 yılı kapsayacak şekilde gerçekleşeceğini söyledi. Kastamonu Üniversitesi’nin başarılarından söz eden Rektör Prof. Dr. Topal, “Üniversitemiz Türkiye’deki üniversiteler sıralamasında en çok projesi kabul edilen üniversiteler arasında 4. ve 6. olma başarısını ortaya koymuştur, ayrıca TÜBİTAK destekli proje sayısı 2022 yılında 24 iken, bugün itibarı ile 40’a ulaşmıştır.” dedi.

Prof. Dr. Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin, Türk Standartları Enstitüsü (TSE)Kalite Yönetim Belgesini alan ilk üniversite olduğunun altını çizerek 4 lisans programının akreditasyonunun da gerçekleştiğini ifade etti.

Sözlerine Kastamonu Üniversitesi’nin 2024 yılı Avrupa ve Batı Asya Bölgesi kategorilerindeki sıralamasını da ekleyen Prof. Dr. Topal, “Avrupa Üniversiteleri arasında 690 üniversite arasında 601+ bandında, Batı Asya Bölge Ülkeleri arasında 91 üniversite arasında 58. Türkiye Üniversiteleri arasında ise 73 üniversiteden 43. sırada yer almayı başardı.” ifadelerini kullandı.

Ataması ve yükseltilmesi gerçekleşen öğretim üyeleri, 10’ar kişilik gruplar halinde sahneye çağrıldı. Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın başlattığı Cübbe Giyme Merasimi dekanlar tarafından sürdürüldü. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Melih Durmuş- Ümit Kaya- Mehmet Can Tekkanat

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.