Kastamonu Üniversitesi’nde “Talking Day” Etkinliği Düzenlendi

İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından Sosyal Sorumluluk Kampanyaları dersi kapsamında “Kültürler Buluşması- Talking Day” etkinliği düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi’nde “Talking Day” Etkinliği Düzenlendi
15.12.2022
368
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından Sosyal Sorumluluk Kampanyaları dersi kapsamında “Uluslararası Öğrenci Birliği ve Model İslam İşbirliği Teşkilatı (MOIC) Topluluğu” desteğiyle “Kültürler Buluşması- Talking Day” etkinliği düzenlendi. Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Programda, uluslararası öğrenciler ve Türk öğrenciler arasındaki dil iletişiminin nasıl sağlanması gerektiğine dair tavsiyeler verildi. Topluluk üyesi öğrenciler, katılımcılara İngilizcenin iş hayatındaki öneminden ve İngilizce bilmenin birçok avantaj sağladığından söz ettiler.

Ardından “İngilizce Kullanım Alanları” başlıklı sunum gerçekleşti. Sunumda konuşma yapan Model İslam İşbirliği Teşkilatı (MOIC) Topluluk Başkanı Nebila Yakubi, “İngilizce Dünya dili olması özelliğinden dolayı ayrı bir öneme sahiptir. Globalleşen dünyada artık herkesin en az bir yabancı dil bilmesi zorunlu hale gelmiştir. Yabancı diller arasından İngilizce’nin yeri ise eşsizdir. Gerek iş hayatından gerekse sosyal hayatımızda kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle İngilizce dünya dili olmasından dolayı çoğu meslekte olmazsa olmaz bir dil haline gelmiştir. Bizim de amacımız öğrencileri bir araya getirip kaynaştırmak ve onları iyi bir şekilde geliştirmektir” şeklinde konuştu.

Etkinlik, katılımcılara anket dağıtılması ve öğrencilerin gruplara ayrılarak dillerine dair sohbet etmesinin ardından sona erdi.

Haber/ Fotoğraf: Nisa Çil- Mahmud Hamdan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.