Kastamonu Üniversitesi’ne “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2023″te 6 ödül

Kastamonu Üniversitesi’ne “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2023″te 6 ödül
16.06.2023
455
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından engelsiz bir üniversite ortamının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen 2023 Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Töreni’ne YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, çeşitli üniversitelerin rektörleri ile Kastamonu Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kerim Güney ve engelli öğrenciler katıldı.

Kastamonu Üniversitesi, Engelsiz Üniversite Bayrağı kapsamında ‘Mekânda Erişilebilirlik’ kategorisinde 1 Turuncu Bayrak ve ‘Eğitimde Erişilebilirlik’ kategorisinde 5 Yeşil Bayrak ile toplamda 6 ödül aldı.

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ‘Mekânda Erişilebilirlik’ ile Turuncu Bayrak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Turizm Fakültesi, Kastamonu Meslek Yüksekokulu ‘Eğitimde Erişilebilirlik’ anlamına gelen Yeşil Bayrak ödülü aldı. 

Törende konuşan, Prof. Dr. Erol Özvar, engelli öğrencilerin üniversiteye erişimde yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek Yükseköğretim Bilgi Sistemi verilerine göre, farklı engel düzeylerindeki öğrenci sayısının 56 bin civarında olduğunu ve kadın engelli öğrencilerin erkek öğrencilere kıyasla daha fazla dezavantajla karşı karşıya kaldığını aktardı.

Prof. Dr. Özvar, üniversitelerin engelli öğrencilerin toplumsal hayata katılımını kolaylaştıracak çalışmalara ve projelere odaklanması gerektiğini ifade ederek ödül törenine 97 üniversiteden 1091 başvuru yapıldığını ve 56 üniversitenin toplam 295 bayrak almaya hak kazandığını belirtti.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Engelsiz Üniversite Bayrağı Ödülü’nü YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar’ın elinden aldı. Prof. Dr. Topal, engelli öğrencilerin eğitim sürecinde aktif ve başarılı bir şekilde yer almalarını arttırmak için birçok çalışmada bulunduklarını vurgulayarak engelli öğrencilerin fiziki ortamlarda daha kolay hareket edebilmelerini sağlamak için binalarda iyileştirmelerin yapıldığını ifade etti.

Dijital platformlarda erişilebilirlik amacıyla ders materyallerinin sesli ve görsel formatlarda sunulduğunu ve engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun destek hizmetleri sunduklarını belirten Prof. Dr. Topal, engelsiz bir üniversite için yapılan bu çalışmaların sadece öğrenciler için değil, akademik ve idari personel için de önemli olduğunu vurgulayarak engelsiz bir eğitim ortamının tüm üniversite paydaşlarına katkı sağladığını, duyarlılık ve anlayışın gelişmesini teşvik ettiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Topal, bu ödülleri Kastamonu Üniversitesi’nin almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engelsiz üniversite çalışmalarının artan bir şeklide devam edeceğini ifade etti. Prof. Dr. Topal, engelsiz üniversite ödüllerinin alınmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.