Kastamonu’da 19 Mayıs Coşkusu

Kastamonu’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte binlerce kişi, 1919 metrelik Türk bayrağı ile yürüdü.

<strong>Kastamonu’da 19 Mayıs Coşkusu</strong>
22.05.2024
182
A+
A-

Kastamonu’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Kastamonu Kışla Parkı’ndan başlayan yürüyüş, askerler ve Kastamonu Belediyesi Bando takımı eşliğinde, marşlar seslendirilerek ilerlerken Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, il protokolü, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından Kastamonu Valiliği’nin organizatörlüğünde Cumhuriyet Meydanı’nında bir program gerçekleşti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlkdem Spor Kulübü’nün düzenlediği atabarı dansı ile devam etti.

Kastamonu Valiliği’nin organizatörlüğünde gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlkdem Spor Kulübü’nün düzenlediği atabarı dansı ile devam etti.

Gazete Kampüs’e konuşan program sunucusu Mustafa Özkan duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “19 Mayıs, güçlü bir başlangıç, kurtuluş mücadelesinin başlangıcıdır. Bugün, bu başlangıcın kuvvetli bir şekilde kutlanması ve gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşmesi çok hoş bir şey. Açıkçası, milli bayramlar bizim için oldukça değerlidir. Halk olmanın, millet olmanın hatırlanması ve bunun milli bayramlarla kutlanması çok kıymetli. Ben, iki bayramdır bu programların sunuculuğunu yapıyorum ve müthiş bir ilgiyle, müthiş bir katılımla kutluyoruz, bundan da memnunuz. Mesela 23 Nisan’daki seyircimiz daha çok gösteri yapan çocuklarımızın velileriydi ama bugünkü seyircimiz, benim sahadan edindiğim izlenime göre, gerçekten bayramı kutlamak amacıyla gelen seyircilerimiz. Bu durum, halkımızın vatana nasıl bağlı olduklarını ve kurtuluş mücadelesinin hangi aşamalarla, hangi serüvenle yapıldığını gösteriyor. Bu açıdan milli bayramları ben kendi adıma önemsiyorum ve bu bayramlarda görev almaktan da çok büyük mutluluk duyuyorum.”

Haber-Fotoğraf: Şuheda Aydın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.