Kastamonu Üniversitesi’nde Tütün ve Bağımlılıklarla Mücadele Farkındalığı Eğitimi

Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Muslu tarafından “Tütün ve Bağımlılıkla Mücadele Farkındalığı Eğitimi” düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi’nde Tütün ve Bağımlılıklarla Mücadele Farkındalığı Eğitimi
20.12.2022
367
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda Öğretim Görevlisi Mücahit Muslu’nun katılımıyla “Tütün ve Bağımlılıklarla Mücadele Farkındalığı Eğitimi” düzenlendi.

Konuşmasına bağımlılıkların insan hayatında normalleşmeye başladığına dikkat çeken Muslu, bağımlılık endüstrisinin yaygın kullanım alanlarından özellikle sigaranın sağlık açısından zararlı olduğu kadar çevresel zararları olduğundan, kuş türlerini olumsuz yönde etkilediğinden bahsetti. Ülke ekonomisinde dışa bağımlılığın en çok tütün endüstrisi ile gerçekleştiğini vurgulayan Muslu, ithalatın bu alanda daha fazla olduğunun üzerinde durarak tütün bağımlılığının zararlarını anlattı.

Muslu, günümüzde ortaya çıkan sosyal medya bağımlılığı ile insanların birbiri ile olan iletişiminin azaldığını ve giderek yok oluğunu aktararak sosyal medyayı doğru ve daha bilinçli kullanma yöntemlerinden söz etti.

İnsanların bilinçli olduğu müddetçe bağımlılık endüstrisinin etkisi altında kalmayacaklarını ifade eden Muslu, öğrencilerin herhangi bir şeye bağlı kalmadan vicdanı hür, aklı hür yaşam sürmesi ve görünmeyen kısımlarda farkındalık kazandırmaları gerektiğini vurguladı.

Soru- cevap kısmının ardından program sona erdi.

Haber: Ece Sinan-Yasin Özdemir

Fotoğraf: Meryem Karakuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.