“Liseli Şefler Yarışıyor” Yemek Yarışmasının Ön Eleme Süreci Tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleşen “Liseli Şefler Yarışıyor” yarışmasının ön elemeleri tamamlandı.

“Liseli Şefler Yarışıyor” Yemek Yarışmasının Ön Eleme Süreci Tamamlandı
15.05.2023
366
A+
A-

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu İl Özel İdaresi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kastamonu Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği koordinasyonu ve Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası, Kastamonu Ticaret Borsası ve Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı katkılarıyla Kastamonu yöresel lezzetlerinin ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik düzenlenen “Liseli Şefler Yarışıyor” adlı yarışmanın ön elemeleri tamamlandı. Yarışmayı Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, öğretim elemanları, juri üyeleri ve öğrenciler yakından takip etti.


Kastamonu ili ve ilçelerinden toplam 38 lisenin katıldığı yarışmada öğrenciler, “Çorbalar”, “Ana Yemekler” ve “Tatlılar” olmak üzere üç ayrı yemek kategorisinde hünerlerini sergiledi. Yarışmaya katılan öğrencilere tanınan 2 saatlik sürenin sonunda, yemekler ve sunumları jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.
Ön eleme sonucunda Ekbab, Petrichor, Master Hatip, Hünerli Eller, Genç Denizciler Aşçılık Kulübü, Aruca ve Beyaz Ceketliler adlı takımlar 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü yapılacak olan yarı finale katılmaya hak kazandı.

Haber/Fotoğraf: Mübeyyen Kaçar – Mahmut Vural

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.