Medya ve İletişim Topluluğu, Dokuzuncu Kez  Akbank Kısa Film Festivali’ni Ağırlıyor

Medya ve İletişim Topluluğu, Akbank Kısa Film Festivali’ni dokuzuncu kez Kastamonu Üniversitesi’nde düzenliyor.

Medya ve İletişim Topluluğu, Dokuzuncu Kez  Akbank Kısa Film Festivali’ni Ağırlıyor
26.04.2024
86
A+
A-

Medya ve İletişim Topluluğu organizasyonuyla 29 Nisan 2024 Pazartesi günü Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda saat 14:00’da düzenlenecek olan 20. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri ücretsiz olarak izlenebilecek. Etkinlik, üniversitenin tüm akademik ve idari personeli ile öğrenciler için açık olacak. Ayrıca, festivale tüm Kastamonulu sinemaseverler de katılabilecek.

Akbank Kısa Film Festivali, 20 yıldır olduğu gibi bu yıl da kısa filmlerin üretimini cesaretlendirerek yeni sinemacıları desteklemeyi hedefliyor. Festival, 15 Nisan – 7 Haziran tarihleri arasında 22 şehirde, 41 üniversitede öğrencilerle buluşacak. Festival kapsamında izleyicilere ödüllü filmleri ücretsiz izleme fırsatı sunulacak.

Festivalde, Deniz Uymaz’ın yönettiği Ulusal Kategori En İyi Kısa Film Ödülü’nü kazanan “Evcil” ve Mansiyon Ödülü’nü kazanan Şirin Bahar Demirel’in “Zarafet ve Şiddet Arasında” adlı filmlerinin yanı sıra, Uluslararası Kategori En İyi Kısa Film Ödülü’nü kazanan Stephen Vuillemin’in “A Kind of Testament” ve Genç Bakışlar kategorisinde En İyi Film Ödülü’nü kazanan Demir Demirbağ’ın “Eve Dönüş” ile Mahur Uslu’nun “İki Mavi” adlı yapıtlar izletilecek.

Ödüllü filmler; Kastamonu Üniversitesi başta olmak üzere, Pamukkale Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ege Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat STF, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi GSF, Doğuş Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nde gösterime sunuluyor.

Haber: Şuheda Aydın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.