Narkotik Suçlarla Mücadele Eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda ikinci kez Narkotik Suçlarla Mücadele Eğitimi verildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Eğitimi
01.12.2023
151
A+
A-

Kastamonu Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Şahan tarafından “Bilinçli Gençler ve Sağlıklı Toplum” projesi kapsamında eğitim verildi.

Şahan, konferansın açılışını rap müzik eşliğinde, uyuşturucu kullanan kişilerdeki değişimleri anlatarak başladı. Şahan konferansta uyuşturucu ya da madde kullanmana başlamasının sebeplerinin aile sorunları, özenme ve arkadaş çevresin olduğundan bahsetti. Öğrencilere soru­-cevap karşılığında da çeşitli hediyeler veren Şahan, gençlerin uyuşturucuya başladıktan sonraki psikolojik ve fiziksel durumlarıyla ilgili değişiklikleri anlatarak sunumunu videolarla da destekledi.

Şahan, “Bir kere kullanmaktan bir şey olmaz, benim iradem güçlü, istesem bırakabilirim” diyerek gençlerin uyuşturucu madde kullanmaya başladığını fakat bir kere kullanmanın sürekli kullanmanın başlangıcı olduğunu  ve kimse fark etmeyeceğini düşünerek en çok evlerde kullanıldığını belirtti. Uyuşturucu kullanmanın belirtilerinin en fazla gözlerde ve yüzde kızarıklık, göz bebeklerinde büyüme ve küçülme olduğunu da ekledi.

Şahan, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin psikologlar ve aile uzmanıyla bir şekilde madde bağımlılığı olan kişilere, bağımlı olan kişilerin yakınlarına veya madde bağımlılığı, sigara, alkol, ve internet bağımlılığı ile ilgili ücretsiz danışmanlık hizmeti sunduğunu da ifade etti. 

Şahan, uyuşturucu ihbarının yer bilgileri ile birlikte en hızlı şekilde Emniyet birimlerine ulaştırmak için “UYUMA” uygulamasının kullanılması gerektiğini söyledi. Son olarak “İki Ekmek” adlı kısa film ve toplu fotoğraf çekimi ile eğitimi sona erdi.

Haber/Fotoğraf: Rümeysa YETİM – Rümeysa DERE

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.