SEREBRAL PALSİNİN DURDURAMADIĞI KALEM: HAKAN SEVEN

1996 yılında Cidde’de doğan Hakan Seven, yaşadığı zorluklara rağmen kaleminden güç alarak duvarları aştı. Hakan, “Engelleri aşarım, çünkü özürlü değil özgürüm” diyerek ulaşabildiği herkese ilham oluyor ve ekliyor “Bu süreçte dört duvardan çıkıp hayatın renklerine dâhil oldum.”

SEREBRAL PALSİNİN DURDURAMADIĞI KALEM: HAKAN SEVEN
04.02.2026
896
A+
A-

Hakan Seven, serebral palsi bir birey olarak dünyaya geldi. Yaşamı boyunca yürüme ve konuşma becerilerinde zorluklar yaşamasına rağmen, bakış açısını olumlu tutmayı başarmış, harekete geçmekten korkmamış, güçlü ve azimli bir genç olarak karşımıza çıktı. Söz yazarlığı yapıyor ve kendi kitabının imza etkinliklerine katılıyor. Yazma yeteneğini keşfettiği ilk anı, “Sanki bana başka dünyaların kapıları açılmıştı, inanılmaz bir özgüven yaşatmıştı.” diye tanımlıyor.

Kelimelerin gücüyle gönül bağı kurmak onun için insanları kazanmak demek. “Kelimeleri kullanmak sadece cümle kurmak değil, suskunlukların sesi olmaktır.” derken, aslında kendi sesini de yükseltiyor.

“İÇİMDE BÜYÜK BİR DÜNYA VAR”

Ona dışarıdan bakan bir gözün neleri kaçırdığı sorusuna verdiği içten cevabıyla dikkat çeken Hakan, “Büyük bir dünya” olarak tanımladığı iç dünyasının, bariyerleri nasıl yıkıp geçtiğini anlatan hayatını, kendini ve ilham verme isteğini çarpıcı sözleriyle ifade etti. Açıklamasında “Bir kıvılcım gibi herkese ilham olmayı çok isterim” diyen Hakan Seven, kendisiyle benzer zorlukları yaşayan kişilere de “Hayal kurun.” mesajını iletti. Hayal kurmanın özgürlük olduğunu, orada yargılamanın ve fiziksel engellerin olmadığını vurgulayan Seven, her şeyin çabaya bağlı olduğunu hatırlatırken, “İsyan ederek değil hayatımızı güzelleştirmeye çalışarak devam edelim” dedi. Böyle yapıldığında bir gün “İyi ki yapmışım diyeceksiniz.” diye ekledi.

“KÜÇÜK ŞEYLERİ BÜYÜTMEK YERİNE BÜYÜK ŞEYLERİ KÜÇÜLTMEK”

Hakan Seven, müzikle de ilgili olduğundan kendisine “Hayatınız bir şarkı olsa adı ve teması ne olurdu?” sorusu yöneltildi. Bu şarkının adının “Bu hayatta ben de varım.” olacağını belirtirken temasını ise şöyle açıkladı: “Teması da kendi hikâyesini yazan, tüm olumsuzluklara rağmen yapabildikleriyle mutlu olmayı becerebilen bir insanı anlatırdı. Küçük şeyleri büyütmek yerine, büyük şeyleri küçültmeyi öğretirdi.”

 “YAZARKEN KANATLARIM VARMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM.”

Gelecek planları sorulduğunda, “İlerisi için ne olursam olayım hep mücadele eden ve hayata her zaman umutla bakan bir Hakan olacak” dedi. Hakan, yazma hayalleri kurarken karşılaştığı Faruk Gözübüyük’ü ve ona olan desteğini de unutmadı. Faruk Gözübüyük için “Hayallerimin kilidini açtı” derken, hikâyesinin güzel insanlarla yazıldığından bahsetti. Hayatı boyunca kötülükten kaçmayı, güzel bakabilmeyi, kötülükle karşılaştığında da iyiliği seçmeyi tercih ettiğini belirten Hakan Seven, şiir yazma tutkusunu hiçbir zaman bırakmayacağını da ekledi.

Haber: Nazar Ecem Ünal

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.