Sivil Havacılık’tan AVI-X Konferansı

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Kulübü tarafından AVI-X konferansı düzenlendi.

Sivil Havacılık’tan AVI-X Konferansı
24.03.2024
44
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Konferansa FUGO Yer Hizmetleri’nin Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tansen Koçboğan, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Kanbur, sektör-üniversite buluşmalarına çok önem verdiklerini vurgulayarak “Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu olarak biz sektörle iç içe olmayı, dış paydaşlarımızla onların bilgi birikimlerinden yararlanmayı kendimize amaç edinmiş bir yüksek okuluz. Çünkü biz biliyoruz ki okulda verilen teorik eğitim dış paydaşlardan gelen destekler öneriler olmadan çok da amacına ulaşamıyor. Bizim verdiğimiz eğitim teorik olarak sizleri belirli bir seviyeye getirecektir. Buna inancımız tam. Ancak havacılık sahada öğrenilir. “ ifadelerini kullandı.

Konferansın ilk oturumunda FUGO Genel Müdür Yardımcısı Tansen Koçboğan kendi akademik kariyerinden ve görev yaptığı yerlerden bahsetti. Konferansın ikinci oturumunda sivil havacılığın tarihçesini ve önemli detaylarını anlatan Koçboğan havacılığın tarihi hakkında sorular sorarak doğru cevabı veren katılımcılara Göklerden Gönüllere adlı kitabını ve getirdiği hediyeleri verdi.

Koçboğan, konferansın son oturumunda FUGO Yer Hizmetleri’nin kuruluş aşamalarını ve faaliyetlerini anlattı. Ardından öğrencilerin hazırladıkları CV’leri incelenmesi için genel merkeze göndermek üzere topladı. Koçboğan, konuşmasında öğrencilerin hedeflerinden vazgeçmemelerini, her zaman hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini ve tek bir alana bağlı kalmaktan ziyade birçok alanda gelişebileceklerini, bu hedefleri için çaba sarf etmeleri gerektiğini tavsiye etti.

Konferans belge takdimi ve fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

Haber- Fotoğraf: Ayşe Taşdelen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.