Veteriner Hekim Adaylarının Önlük Giyme Heyecanı

Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi.

Veteriner Hekim Adaylarının Önlük Giyme Heyecanı
11.06.2024

Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi. Veteriner Fakültesi 1. ve 2. sınıf öğrencileri beyaz önlüklerine kavuştu.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Dekan Prof. Dr. Özgür Kaynar’ın konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Kaynar, konuşmasında veteriner hekimlerin toplumsal önemlerinden ve bilime yaptıkları katkılardan bahsetti. Beyaz önlüklerin manevi değerine vurgu yapan Prof. Dr. Kaynar, “Bu önlükler zaman içinde kirlenebilir, ama önlüklerin temsil ettiği vicdani, ahlaki, ve insani değerlerin lekelenmesine asla tahammülümüz olmamalıdır.” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Kaynar, konuşmasını “Unutmayınız, beşeri hekimlik insan için ise, veteriner hekimliği insanlık içindir.” şeklinde tamamladı.

Törenin devamında öğrenciler sırayla sahneye çağırıldı ve Dekan Prof. Dr. Özgür Kaynar, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emrah Hicazi Aksu, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Murat Polat, Doç. Dr. Elçin Günaydın, Doç. Dr. Elif Doğan, Doç. Dr. Osman Sabri Kesbiç, Doç. Dr. Funda Terzi, Doç. Dr. Kenan Çağrı Tümer, Dr. Öğr. Üyesi Beste Demirci, Dr. Öğr. Üyesi Selda Duran Yelken, Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Güngören, Dr. Öğr. Üyesi Alper Güngören tarafından beyaz önlükleri giydirildi.

Törenin sonunda Dr. Öğr. Üyesi Candemir Özcan tarafından 100. Yıl Cumhuriyet Spor Oyunları masa tenisi bireysel kategoride birinci olan Veteriner Fakültesi öğrencisi Akif Cihan İlhan’a madalya ve plaket takdim edildi.

Haber-Fotoğraf: Zeynep Sevde Özipek