Kastamonu Üniversitesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Kutladı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği etkinlikler ile kutlandı.

Kastamonu Üniversitesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Kutladı
28.11.2022
661
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir dizi etkinlikle kutladı. İlk olarak Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Salman başta olmak üzere akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yeni nesli inşa etmekte önemli bir rol üstelenen öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

 

Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Kadir Yücel Kaya tarafından hazırlanan sinevizyonun gösterimi ile devam eden programda Doç. Dr. Selman Tunay Kamer ise “Gelenekten Geleceğe Eğitim ve Öğretmen Olmak” adlı konferansını gerçekleştirdi.  

Konferansın sonunda Doç. Dr. İlhan Özgül öncülüğündeki Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Çoksesli Korosu sahne aldı.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan’ın Doç. Dr. İlhan Özgül’e çiçek takdimi ve fotoğraf çekimi ile birlikte sona erdi.

Etkinlikler Eğitim Fakültesi’nde, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin resim sergisiyle devam etti.

Gazete Kampüs’e konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaçar, “Bütün öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın gününü kutluyorum. Öğretmenlik sadece bir iş değil çok özel bir meslektir, içinde sevgiyi barındırır. İstiyorum ki öğrencilerimiz insana karşı, çocuklara karşı ve öğretmeye karşı sevgiyi canlı tutsunlar ve her biri güzel öğretmen olsunlar.” ifadelerini kullandı.

 

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri topluluklarının da stantlarının yer aldığı programın sonunda Kastamonu Üniversitesi Raksan Halk Oyunları ekibi gösterilerini sergiledi. 

Program, Eğitim Fakültesi’nin bahçesinde düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Haber: Ayşe TAŞDELEN , Yasin ÖZDEMİR, Feride BENGİ

Fotoğraf: Enes ÖZCAN, Meryem KARAKUŞ 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.