Üniversitemiz BATIKAF’ta

Üniversitemizin de paydaşı olduğu Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF), Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Üniversitemiz  BATIKAF’ta
29.03.2022
572
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF) Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlendi. Fuar, Üniversitemiz dahil 16 paydaş üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının iş birliğinde “Yetenek Her Yerde” başlığı altında gerçekleşti. Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nın açılışına, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Karabük Valisi Fuat Gürel, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Kilis Milletvekili Reşit Polat, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Bolu Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Komando Albay Merdan Kışkan, paydaş üniversitelerin rektörleri ve rektör yardımcıları, illerin idare amirleri, fuara destek veren kuruluş ve firmaların temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Fuarda, Üniversitemizi temsilen, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Kasım Yenigün, öğretim elemanları ve öğrenciler yer aldı.

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Müzik Korosu Konseri ile başlayan programda, Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Elçin Ergin Talaka ile Doç. Dr. Sıtkı Akarsu ve paydaş üniversitelerin akademisyenlerinin yer aldığı BAKÜB Türk Halk Müziği Topluluğu, Batı Karadeniz yöresine ait türküleri icra etti.

BATIKAF Yöneticisi ve Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Tarhan kariyer fuarının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Daha sonra Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun konuşmalarını yaptı.

Fuarda Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, küresel eğilimler, değişen ihtiyaçlar ve yetkinlikler hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Ardından Kocaeli Sağlık ve Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas yükseköğretimde değişim yönetimine ve girişimcilik konularına değindi.

Yoğun ilgi gören BATIKAF’ta üniversiteler projelerini tanıtmak üzere stantlar açtı. Fuar alanında yerini alan Üniversitemiz akademik ve idari personeli tarafından, stantlarımızı ziyaret eden katılımcılara, çalışmalar hakkında bilgiler sunuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal da fuar alanında yer alan üniversitelerin ve firmaların stantlarını ziyaret etti. Fuarın ev sahipliğini yapan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ise sergiler ve müzikler ile katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.


Fuarda ayrıca, Doç. Dr. Oya Eru moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Başarılı Girişimcilik Hikayeleri” isimli panelde, Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Erman Zurnacı ile Doç. Dr. Erol Tekin konuşmacı olarak yer aldı.

Programda, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük de “Ormancılık ve Tabiat Turizmi” konulu sunum gerçekleştirerek, Üniversitemizin ihtisaslaşma alanı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.