Kastamonu Üniversitesi’nde Kariyer Günü

Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Konferans Salonu’nda Yazılım Geliştirme Öğrenci Topluluğu tarafından Kariyer Günü etkinliği düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi’nde Kariyer Günü
16.05.2024
261
A+
A-

Etkinliğe katılan yazılım geliştirici Ahmet Buğra Çakıcı yazılımda kariyer adımlarını ve Ankara Sanayi Odası Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi Model Fabrika’da dijital dönüşüm eğitmeni ve DDX danışmanı Onur Can Karaman ise nasıl veri bilimci olunacağını, sektör tecrübeleriyle birlikte katılımcılarla paylaştılar.

Çakıcı, yazılım geliştiriciliğine nereden, nasıl başladığını ve kariyer yolunda ilerlerken yaşadığı olumlu-olumsuz tecrübeleri aktardı. Bu gibi durumlarda insanın kendine olan özgüveninin önemli olduğundan bahsetti. Çakıcı her şeyin bir terazisi olduğundan, hayatın bu gibi bir dengede sürdüğünden bahsetti ve “Hayatınızda aslında bir şeyleri takıp stres yapacak kadar değerli bir şey yoktur. Üniversitede de başarısız olabilirsiniz, kariyer hayatınızda da.” dedi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Onur Can Karaman ise kendi kariyerinde nasıl adımlar attığından ve karşısına çıkan fırsatları nasıl değerlendirdiğinden bahsetti.

Karaman öğrencilik zamanlarında “Ben ne için çalışıyorum?” sorusunun kendisini ve kariyer adımlarını büyük oranda etkilediğini söyledi. Katılımcıların aynı sorunun cevabını kendilerine sormalarını ve bu soruya dürüstçe cevap verip adımlarını öyle atmaları gerektiğini belirtti. İş hayatında kendini ön plana çıkarmanın öneminden ve bunu başardığından bahsetti.

Etkinliğin sonunda ise konuşmalarından ötürü Ahmet Buğra Çakıcı ve Onur Can Karaman’a çiçek takdim edilip toplu fotoğraf çekildi. Etkinliğe sponsor olan markalara teşekkür edilip katılım sağlayan öğrencilerle çekiliş yapıldı.

Haber: Miray Özkan

Fotoğraf: Nisa Çil

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.