Kastamonu Üniversitesi’nde Nevruz Coşkusu

Kastamonu Üniversitesi’nde Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kastamonu Üniversitesi’nde Nevruz Coşkusu
28.03.2024
178
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Nevruz Bayramı Kutlamaları, Kuzeykent Bayrak Kavşağı’ndan Merkezi Yemekhane önüne kadar gerçekleşen bir yürüyüşle başladı ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Etkinliğe Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Kasım Yenigün, senato üyeleri, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.


Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülten Küçükbasmacı, konuşmasına şu cümlelerle başladı: “Milletleri millet yapan ortak değerler vardır. Bu ortak değerlerden biri bayramlardır. Türklerin kutladığı en eski bayram ise Yeni Gün, Nevruz Bayramı’dır.”

Küçükbasmacı, “Nevruz, bahar bayramı, bereketin simgesi, canlanmanın, dirilişin işareti, doğanın yeni bir enerjiyle canlanışı, çayır ve çimenlerin yeşermeye başladığı, çiçeklerin rengârenk açtığı, yüreklerimizin yeni umutlarla dolup taştığı, gönüllerimizdeki türlü çeşitli duyguların birbirine karıştığı, yeni bir mevsime, yeni bir bahara yolculuğun başlangıcıdır. Nevruz, bayram, eğlenme, gülme, sevinme günü, dostluk, kardeşlik, iyilik ve mutluluk bayramıdır. Nevruz, Türklerin Ergenkonu’dur. Nevruz hepimizin ortak değerlerde birleştiren en eski bayramımızdır.” ifadeleri ile Nevruz’un önemine değindi.

Doç. Dr. Gülten Küçükbasmacı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Büyük Türk milletini ortak sevinç ve huzurda, ortak ülkü ve dostlukta buluşturan köklü bir kucaklaşma fırsatı olarak yüzyılları aşarak bugünlere ulaşmıştır. Yeni Yıl’ın, idrak etmekte olduğumuz oruç günlerinin ve yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’nın Türk ve İslam dünyasına, insanlık âlemine, huzur, kardeşlik, beraberlik, adalet ve bolluk getirmesini temenni ediyorum.”

Etkinliğin devamında sırasıyla Afganistan Halk Oyunları ekibi, Kırgızistan Halk Oyunları ekibi ve son olarak Kastamonu Üniversitesi Raksan Halk Dansları Topluluğu ekibinin folklor gösterisi izleyicilere sunuldu.


Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve senato üyeleri, günün anlam ve önemine vurgu yapmak için Nevruz ateşini yakarak üzerinden atladılar. Ardından, örste çekiçle demir dövülerek etkinlik sonlandırıldı.

Haber/Fotoğraf: Şuheda AYDIN- Satınur KOÇ-Enes ÖZCAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.