İletişim, 2024 Mezunlarını Uğurluyor

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

İletişim, 2024 Mezunlarını Uğurluyor
10.06.2024
319
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ni gerçekleştirdi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene İletişim Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr. Muharrem Çetin, Dekan Yardımcısı ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ersoy Soydan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Güven, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zübeyde Süllü, öğretim elemanları, idari personel, öğrenciler ve aileler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Prof. Dr. Çetin, “Bu törenler gerçekten güzel ve anlamlıdır. Mezun veriyoruz. Dört yıl boyunca burada bu çocuklarımızı elimizden geldiği kadar hayata hazırlamaya çalıştık, onları bilgilendirdik. Onların gelecekte daha iyi işler yapabilmesi ve ülkemize faydalı olabilmesi için çaba sarf ettik. Tabii ki bizim emeğimiz var ancak sizlerin, yani ailelerin fedakarlığı ve cefakarlığı karşısında bu emeğimiz yetersiz kalır. Sizler de çocuklarınız bu seviyeye gelene kadar büyük fedakarlıklar gösterdiniz. Onlar da umarım bunun karşılığını, ülkemize faydalı evlatlar olarak verirler.” diye konuştu.

Bu dönem mezun olan öğrencilerin pandemi döneminde ve deprem sonrasında uzaktan eğitim süreci yaşadıklarını hatırlatan Prof. Dr. Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu dönemde mezun olan çocuklarımızın bir şanssızlığı vardı. Birkaç dönem okullarından uzak kaldılar ve bunun eksikliğini hissettiler. Ama kendi çabalarıyla, gayretleriyle bu eksikliği telafi ettiler. Biz de zeki ve çalışkan çocuklar olarak onların başarılarını gördük. Derslerde çalıştıkları sürece birçok kazanım elde ettiler, ancak tembellik yaptıklarında bu olumsuz olarak yansıdı. Hayatlarında planlı programlı çalışmak zorunda olduklarını böylece anlamış oldular.”

Gençlerin teknolojik gelişmelere ayak uydurması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Çetin, “Dünya değişiyor ve mesleklerde, meslek sahiplerinin önüne geçecek teknolojik gelişmeler var. 50 dilde tercüme yapabilen teknolojiler var. Mesela, Türkçe konuşuyorsunuz, karşınızdaki hangi milletten bu konuşma o dile çeviriliyor. Bu türden gelişmelere ve bilimsel ilerlemelere ayak uydurmak zorundayız. Biz millet olarak, özellikle siz gençler olarak bu gelişmeleri yakalamalı ve teknolojiyi üretmeliyiz. Ancak böylece muasır medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz. Aksi takdirde, sizler bizim bilgimizin ötesinde bir bilgiye ve beceriye sahip olamazsanız bu ülkemizin yerinde saymasına neden olur, diğerleri ilerlerken biz yerimizde sayarız.” dedi. 

Aylardır Filistin’de yaşanan katliama da değinen Prof. Dr. Çetin, “Gençlerimizin çok gayretli olması lazım. Dünyada birçok problem var. Örneğin, Filistin’deki İsrail katliamı, Doğu Türkistan’daki Çin zulmü gibi. Dünyanın birçok yerinde mazlum insanlar var. Bizim hem bilimde hem ekonomide hem de teknolojide hatırı sayılır bir noktada olmamız lazım. Ancak bu şekilde dünya meselelerinde etkili olabiliriz. Maalesef, son yıllarda rahatlığa, konfor ve tembelliğe düşme eğilimindeyiz. Bu durumu aşmak için çok çalışmak zorundayız.” diye sözlerini sürdürdü.

İletişim Fakültesi’nde teorik bilginin yanında uygulamaya da çok önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Çetin, öğrencilerin Kastamonu Kampüs TV, Kampüs Radyo, Gazete Kampüs, Reklam Atölyesi’nde ve Fotoğraf Atölyesi’nde yer alarak kendilerini geliştirdiklerini ve derslerde öğrendikleri bilgileri bir çıktıya dönüştürdüklerini belirtti.

Fakülte birincisi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisi Nurcan Büyükada, Fakülte ikincisi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yaren Sezgin ve Fakülte üçüncüsü aynı bölümden Şule Kartal’a belgelerini Dekan Prof. Dr. Çetin takdim etti.

Tören, öğrencilerin ve ailelerin duygusal anlar yaşadığı sertifika takdimleri ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Haber: Miray Özkan

Fotoğraf: Enes Özcan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.