“Bir kereden çok şey olur” 

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Topluluğu öncülüğünde Yeşilay tarafından konferans düzenlendi.

“Bir kereden çok şey olur” 
13.01.2023
1.530
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi  Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Topluluğu tarafından Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Sosyal Hizmet Uzmanı Gizay Hanım’ın katılımıyla konferans düzenlendi. 256 nolu amfide gerçekleşen etkinliğe Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zübeyde Süllü ve öğrenciler katıldı. 

Sosyal Hizmet Uzmanı Gizay Hanım, öğrencilere günümüzün en büyük rahatsızlıklarından biri olan bağımlılık hastalığı ile alakalı bir sunum yaptı. Bağımlılık hastalığının birçok faktörü olduğunu dile getiren Gizay Hanım bunların başında da en zararlısı olarak madde bağımlılığının geldiğini ve birçok madde çeşidi bulunduğunu belirtti. Bazı uyuşturucu maddelerinin tek kullanımda bile bağımlılık yaptığı tehlikesine işaret ederek “Bu noktada gençlerimiz ve bunu kullanan kişilere belirtmek isteriz ki bir kereden çok şey olur” dedi. Merak ve korku duygusu ile başlayan akabinde bağımlılık hastalığı ile devam eden bu sürecin önüne geçmek için riskli ortamlardan, riskli arkadaş çevrelerinden uzak durulması, sosyal hayatın daha verimli geçirilmesi ve aile ilişkilerinin güçlendirilmesinin bu süreçte koruyucu bir etken oluşturacağını dile getirdi.

Son zamanlarda artan kumar bağımlılığı ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Hanım, kumarın kişiler üzerindeki etkilerine değinerek sadece zararlı bir alışkanlık olarak kalmadığını zaman geçtikce ailevi, mesleki ve sosyal yaşamlarını da etkilediğini, bu sebeple patolojik kumarın yalnız kişiyi etkilemek ile kalmayıp tüm toplumu etkilediğini ifade etti.

Sosyal hizmet uzmanı konuşmasında, online bahis sitelerinin kolay ulaşılabilir olması nedeniyle bağımlılığın gelişmesine etki ettiğini kaydetti. Bu ve benzeri bağımlıkların fark edilmesi durumunda ise Yeşilay Danışmanlık Merkezlerine başvurulmasının önemine değinerek; “Yeşilay’ın bünyesinde kurulmuş olan ve şuan Türkiye’nin 81 ilinde bulunmak üzere her yerde ulaşılabilir bir şekilde hizmet veren merkezlerimizdir” bilgilerini aktardı. YEDAM’ın amacının kişiyi topluma kazandırmak olduğunu belirten Gizay Hanım, Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde tütün, alkol, madde, internet ve kumar oynama ile ilgili problemleri olan kişilere ücretsiz bir şekilde psikososyal destek sağladıklarını, atölyeler kurarak kişinin kaybettiği yaşam becerilerini tekrar kazanmasını sağladıklarını aynı zamanda aile yakınlarına destek vererek yaşam düzenlerinin onarılmasını ve ilişkilerinin sağlıklı devam etmesini desteklediklerini ifade ederek sözlerini tamamladı. Doç. Dr. Zübeyde Süllü, “Halkla İlişkiler Uygulamaları dersi sayesinde çok değerli hem özel sektörde hem kamu sektöründe rol model olabilecek gençleri öğrencilerimiz ile buluşturduğumuz için son derece mutluyuz. Umarım paydaş olarak karşılıklı iletişimimiz, ilişkilerimiz gençlerimizin yararına devam eder” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, soru ve cevap kısmından ve çiçek takdiminin ardından sona erdi. 

Haber/Fotoğraf: Mehmet Veysi Aydın 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.