FİLİSTİN’E SANAT BAKIŞI

Kastamonu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Galerisi’nde Filistin konulu “Uluslararası Afiş ve Baskı Sergisi” düzenlendi.

FİLİSTİN’E SANAT BAKIŞI
04.01.2024
183
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen Filistin konulu Uluslararası Afiş ve Baskı Sergisi, Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergiyi, Filistin’deki zulme karşı bir duruş sergileyen eserler oluşturdu.

Kastamonu Üniversite’si Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleşen sergi, Kuran tilaveti ile başladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, İl Müftü Yardımcısı Selim Demir akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle organize edildi. Sergi, “Filistin Direnişi” temasıyla hazırlanan ve 11 ülkeden 48 sanatçı ve tasarımcının 50 eserinin sergilendiği bir platform olma amacını taşıyor.

Prof. Dr. Atalan, Prof. Dr. Yıldır ve Prof. Dr. Sökmen, Müftü yardımcısı Demir afiş ve baskıları inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Bazı baskı ve afişlerin 80’li yıllarda tasarlanmış olduğu da ifade edildi.

Haber/Fotoğraf: Mert Can BAŞCAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.